Българи в Испания. Не искат да се върнем, защото парите, които пращаме ще пресъхнат!

Следващите редове са написани от Стоянка Иванова до Ивайло Дамянов, по повод дискусията, която се започна във фейсбук след клипа, който той направи. Повече за него тук – Ивайло Дамянов “Българи, дайте да се съберем и да направим нещо, за да се приберем в родината, стига писане по мрежите!!!”

В момента пиша и сякаш някой ме стиска гърлото. Аз съм на 50 години и живея с цялото си семейство в Испания от 14 години.

Съгласна съм с теб че ние българите в чужбина можем да направим много и ние фактически правим и сега много с парите които изпращаме на близките си.

Знаеш ли според мен къде е проблема от това което аз съм разбрала от разговорите с други български семейства а и когато сме коментирали с децата ми дъщеря ми е на 28 а синът ми на 23 казват че тук е техният живот.

За 14 години сме си ходили в България два пъти. И децата ми както и техните връстници които са дошли много мънички в чужбина нямат спомени от България. И за капак за тези два пъти когато сме си ходили с кола децата ми през целия път от влизането ни в България правиха съпоставки на пътищата на отношенията между хората на начина по който те посрещат в магазина боклука по канавки, пред къщите … Много неща, които бодът очите на човек живял в чужбина.

Да не говорим за децата ни дето раснаха в чужбина. Моето виждане за начина на връщане на българите в България е;първо да ни стимулират с работни места;второ да могат хората да имат възможност за ипотечни кредити за жилища с облекчения защото знаеш че прословутото мислене че виждаш ли Иванчо живее в чужбина и е милионер е голяма глупост.

И съм сигурна че децата на нас емигрантите няма да търпят своеволията на управляващите защото са видeли как в стани те в които са живял и има закони и те се спазват.

Но истината е че никой освен близките ни няма полза от това ние да се завърне.

Причината е ясна – паричките които влизат в хазната от нас емигрантите ще пресъхнат.

 

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *