Българи в Англия. Българин направи най-голямата ферма за ягоди и малини

39940
Снимка: бране на ягоди в S&A Group
Инвестирах 600 хил. лева за производство на разсад на ягоди и малини между селата Костур и Младиново
44-годишният Славей Славчев е българин в чужбина в Англия от 20 години. През този период е успял да създаде трите най-големи ферми за разсад на ягоди и малини в Кралството. Стоката, която произвежда, е определена като най-качествената в Европа. В началото на 2016 г. направи ферма и между селата Костур и Младиново. Женен, с две деца на 2- и 5-годишна възраст. По образование е агроном.
 intervu bulgarin qgodiСтоката на Славей Славчев е най-качествената в Европа. Нашенецът направи ферма и между Костур и Младиново и отвори 20 работни места
Свиленградчанинът Славей Славчев е създател и собственик на трите най-големи ферми за разсад на ягоди и малини в Англия. Произвежданата от него стока е определена като най-качествената в Европа. Тази година нашенецът, който от 20 години живее в Обединеното кралство, направи ферма и между свиленградските села Костур и Младиново и продължи земеделската традиция на дядо си.
Първите 130 000 малинови растения произведени в тукашната ферма, която е от най-модерните в света, вече напуснаха Сакара и бяха доставени в Холандия, световноизвестна с производството на разсад. Сега 20 души се грижат за младите растения, плановете са да бъдат отворени още около 100 работни места.
Славей обаче среща трудности на родна земя заради бюрокрацията, липсата на инфраструктура и нелогичния ламтеж за пари на собственици на земи. Пише в. “Старият мост”

Изпратете ни вашата история в чужбина

Пишете на електронната ни поща: chujdozemec@yahoo.com

Facebook коментар
loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. хаха , в Англия плодовете и зеленчуците са САМО химия , нищо натурално ! Не знам как на този ягодите му са най-добри в Европа … пълни глупости , дори е под съмнение дали изобщо ги има тези ферми в Англия !

  2. Oще 20 пъти повторете 5 изречения, които сте написали ….

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР