Българка удари 68 милиона от тотото в Испания! Сутринта била… Вижте я! (СНИМКА)

67 998 532 евро и 81 цента. Това е сумата, която живееща в Испания българка спечели от лотария “Примитива” , съобщи в. “А Бе Се”.

Така тя поставя рекорд на печалбите в историята на лотарията в провинция Куенка, област Кастиля-Ла Манча и записва втората по големина в историята на Испания – рекордните 101,7 млн. бяха спечелени в Барселона през 2015 г. Лотария “Примитива” е еквивалент на нашето “Тото 2”. От сфера с 49 топки с числа се изтеглят шест. Има и две допълнителни числа.

Сънародничката ни е назована само като Г. и е на 61 г. Тя живее от 16 години в село Кинтанар дел Рей. Вчера по обяд, както всеки понеделник, Г. излязла от дома си и отишла до пункта, където се продават лотарийни билети. Както всеки път по това време на седмицата тя проверява дали е улучила нещо. Преди това казва, че изобщо не подозирала, че е спечелила огромната сума. Тя нямала навика сама да си проверява числата.


А в това време в Кинтанар дел Рей пристигнал телевизионен екип. Той тръгнал да отразява рекордната печалба. Точно в момента, в който репортерът съобщавал, че победителят все още не е известен, покрай него минала Г. Макар да живее от 16 години в Испания, българката почти не говори испански език, пише “А Бе Се”, цитирано от столичен ежедневник. Когато й казали, че е станала милионер, тя първо си помислила, че това е шега. След това обаче се разплакала от вълнение и се обадила на сина си, който работи като шофьор и в този момент карал камион към Португалия. Като разбрал новината, той веднага обърнал посоката и тръгнал обратно към майка си.

Г. е омъжена, има двама синове и трима внуци. Всички са в Кинтанар дел Рей.

Сънародничката ни купила билета само за 5 евро. Той съдържал пет комбинации, а числата били избрани автоматично от машината. Печелившите числа се оказали по реда на изтеглянето 34, 28, 30, 11, 32 и 24. Макар да печели почти 68 милиона, Г. ще прибере едва 54 милиона. По испанските закони 20 на сто от лотарийната печалба отива за Министерството на финансите. За сравнение – годишният бюджет на 8-хилядното село Кинтанар дел Рей е едва 5 милиона евро./bnews.bg

Facebook коментар
(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *