Български майстори в Англия вадят по 200 паунда на ден

Български майстори в строителството в Англия вече достигат доста добри надници дори и за мащабите на Англия. При някои от дейностите се достига и до 200 паунда на ден. Става въпрос за поставяне на плочки и фаянс, за което се изисква по-голяма квалификация и умение. Много добре заплатени са и електричарите, също в този бранш.

45-годишният Явор Георгиев е от Варна и работи в Лондон от 4 години.
„Вярно е, че се стига до доста добри пари. Аз лично съм заработвал и по 210 паунда за един ден. Фаянсаджия съм. Много е важно в каква фирма работиш, как се пазариш. Всичко е относително. Тук има и фалшиви работодатели, които лъжат. Английските фирми са коректни. Аз започнах в началото като общ работник за 70-80 паунда, но след това вдигнах парите. Доволен съм. В България преди няколко години имаше криза в строителството, сега чувам, че е по-добре. Все пак такива пари там и като фаянсаджия няма как да печеля. Средно заработвам по 150-160 паунда. На месец стигам до 3600-4000 паунда. Почивам два дни седмично.Животът в Лондон обаче е скъп. Квартирата му е около 1000 паунда, имам транспорт, други разходи. Трябва да плащам данъци и осигуровки.  Но е много по-добре от България.Не знам дали ще се връщам.- коментира Явор.

Той смята дори да захване собствен бизнес и да организира бригада, която да поема отделни строителни обекти. Според Явор Георгиев по този начин могат за него да оставят и по 10-12 хиляди паунда в зависимост от обекта. На първо време е невъзможно да се поемат някакви големи ангажименти защото няма достатъчно човешки и технически ресурс.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *