На 13. 06. Летях за Англия заедно с приятеля си за работа в Ферма(бране на ягоди)…
От начало бях убедена, че ще се справя бях предупредена за това от какво се състои работата но когато пристигнахме реалността бе друга… Настаниха ни е порт-кабина заедно с още 2 двойки с който деляхме една стая и т. н
Баните, тоалетните и кухнята бяха общи на може би 20-30 метра от кабината. Работата беше изморителна и тежка (но пари се вадеха) Бяхме бавни берачи на ягоди и аз и приятеля ми но все пак се справяхме. Обаче дойде един момент в които нямаше достатъчно работа за всичките 300 човека и започнаха един по един да ни махат. Въпрос на време бе да махнат и нас затова решихме да се преместим в Лондон и така след почти 2 месеца работа напуснахме фермата и с всички пари който имахме се отправихме към Лондон.
Отседнахме при наши познати за няколко дни докато намерим квартира подходяща за финансите който имахме, аз щях да чистя къщи и момчето ми да работи строителство но за целта трябваше да премине през CNC тест или нещо подобно, който тест обаче изискваше време и пари. Бяхме се отчаяли много но в този момент ни изкочи предложение за работа на флаиери… Естествено веднага приехме… нямахме избор!
Преместиха ни в друг град и веднага започнахме.. Първите няколко дни бяха що годе добре разнасяхме по 1000 флаиера за неопределено време от деня на различни райони и минавахме по горе-долу 20 мили на ден пеша.. След няколко дни обаче краката ни се превърнаха буквално в гъби, появиха се ужасни болки, отичане и т. н
Беше много страшно вали, гърми ти си навън и разнасяш флаиерите… Изкарах 2 седмици на тази работа и започнах да търся вариянт да се прибера в България.
Приятеля ми искаше да остане но пък не искаше и да си тръгвам сама.. В крайна сметка се прибрахме и съжалявахме като луди, че сме си тръгнали от фермата.
Точно седмица след прибирането ни в България съжалявах адски много, че съм решила да се прибера.. Надявам се всички който четат това да ме разберат правилно! Каквото и да ни се случваше там бяхме много по добре от тук, там може да се трепехме като животни но поне когато влизахме в магазина задоволявахме изцяло нуждите си… не сме се лишавали от нищо и знаехме за какво работим. Затова не се подавайте на носталгия и трудности НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ ЛЕСНО КАТО МЕН.. Цял живот ще съжалявам, че поисках да си тръгна А можеше да сме толкова добре там сега. Източник: spodeli.net


Българи в Англия и българи в чужбина, изпращайте ни вашата история, като натиснете тук.

Ако желаете можете да я публикувайте сами в Твоят Чуждоземец -> your.chujdozemec.com , където можете да качите също снимка или видео от страната в която сте.

При въпроси пишете на електронната ни поща chujdozemec@yahoo.com

Разкази от фермата в Англия: Абе, тези овце, ако хванем една и я довлечем до онова дере, ще я одерем тук, ще я разфасоваме… (Част I)

Изпратете ни вашата история в чужбина

Пишете на електронната ни поща: chujdozemec@yahoo.com

Facebook коментар
loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. всичко зависи от мотивацията,познавам човек стигнал на авто-стоп в Англия скрит в покрива на камион,който успя да си купи къща в Лондон.

  2. TOZI CHOWEK S KASHTATA E BIL OT PARWITE BG EMIGRANTI–I WAOBSHTE OSTROWA NE E BIL TOLKOWA NAWODNEN—-PRI SEGASHNOTO POLOJENIE–TOWA SEMEISTWO AKO E BILO RABOTILO W ANGLIQ OSHTE 3 MESECA NA TOZI ROBSKI TRUD—-E SHTQLO DA SWARSHAT W NQKOQ BOLNICA GURBETA—-SAMI KAZWAT KAK IM SE PODUWALI KRAKATA OSHTE NA 2 RATA SEDMICA I T.N—STOITE SI W BG—AKO STE BEZ RABOTA I PARI—TO PONE NQMA DASTE GLADNI I DA RABOTITE PO 12 CHASA KATO ROBI—RODITELITE SHTE WI NAMAJAT 2 FILII I NQMA DA STE GLADNI—-W PROTIWEN SLUCHAI RISKUWATE W CHUJBINA ZDRAWETO SI—I SPECHELENITE PARI NQMA DAWI STIGNAT ZA BOLNICI I LEKOWE–

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР