Емигрантка написа разтърсващо писмо до всеки

„ Мисис България “ Анна Иванова отдавна не живее в България. Преди години отива да живее в Монако и става член на партията на френския президент Оланд. Оказва се, че след 12 години извън страната ни, миската решава да се върне. След 6 месеца престой в родината се ражда следното отворено писмо до медиите в България.
„След 12 години емиграция далеч, от семейството и рожбите си, взех решението да се върна в родината си и да започна реализация и доколкото мога да предам натрупания си опит. Но за шест месеца престой в България си зададох въпроса – аз със самолет ли кацнах или с машина на времето?

Върнах се с идеята, че вече не сме 1994-та и че няма Соц…..

Но отново е „НО“……

Положението е много по-зле дори от 1994-та, поне тогава се знаеше кой кой е. По-зле от прехода, който уж беше за добре…

Още има „мутри“ по нощните заведения, но „мутри „, самопровъзгласили се за „бизнесмени“. С ланец, който сякаш го е изровил от Тракийското съкровище, с охрана от 5 човека, които държат под око дали сервитьорът е донесъл правилното количество салфетки.

Разбрах, че, ако не си човек на някой, няма как да постигнеш целите си. Или, ако нямаш човека и си що-годе добре изглеждаща жена, трябва да си легнеш с някой чичко и вече си назначен на пробен период един месец! Никой не го интересува – колко чужди езика владееш или с какво образование си.

Разбрах, че кражбите не са намалели, а обратното. Превърнало се е в спорт, като се чупят рекорди. Краде се от най-ниско до най-високо ниво в държавата.

Разбрах, че, ако не приличаш на кукла барби не можеш да се котираш никъде. И в крайна сметка – всяка втора е идентична с другата, защото е явно, че пластичният хирург е един!

Разбрах, че сме държавата с най-много Миски на глава от населението!

Разбрах, че не мога да отговоря на 11 годишната си дъщеря на въпроса: -”мами, защо и на теб не ти подаряват апартамент и кола, а ходиш на работа и сме разделени, за да ги имаме тези неща“?… Въпрос, подбуден от поредното риалити предаване по национален ефир.

Разбрах, че всички тези риалити предавания промиват мозъците на подрастващите….

Няма да цитирам предавания – но от тези риалити предавания се раждат момичета за двукратна употреба!

Разбрах, че няма смисъл да инвестираш 5 години в образованието си, просто отиваш и си купуваш диплома.

Разбрах, че ако не си ВИП значи не си интересен.

Разбрах, че в България има най-много педофили на свобода, след като на 13 годишно дете му е позволено да ражда! …. Но да! И тук отговорът е ясен – Мешерето е по-силно от наказателния кодекс на България, защото МЕШЕРЕТО е решаващо за парламентарните, президентските и кметски избори!

Разбрах, че когато си пусна новините в 19:00 часа ще науча поне за два смъртни случая, причинени от бързи коли!

Разбрах, че манталитетът и мисленето на моите сънародници не са променени – дано не обидя някого, но има ли обиден значи е ясно, че не е променен!

Разбрах, че аз не мога да оцелея и да се реализирам в тази държава за пореден път!

Разбрах, че билетът ми ще е отново еднопосочен за обратно връщане в нормалния свят. Свят, където няма показност и всичко което постигаш, го постигаш със знание и много труд, защото там, където съм била 12 години, хората вече са в 23 век. И всички са равни!

Разбрах също, че ще има много засегнати след прочитането на всичко това…

Но защо ли ще са засегнати?

…. Защото някой ще се разпознае в написаното от мен!

Радвам се, че разбрах навреме всичко!

НЕКА БОГ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И НАШИТЕ РОДИТЕЛИ И СЕМЕЙСТВА!“

Най-интересните статии в сайта:

Мамо, ти отгледа емигранти

Българка иронизира и се подигра с англичаните, взриви Фейсбук

Българските ми квартиранти и делата им в Англия

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

6 thoughts on “Емигрантка написа разтърсващо писмо до всеки

  1. Никой не е засегнат от твоите творения, драга, защото си била и си останала празноглава кукла, която дращи някакви нелепици. Никакви мутри няма в България, всички образовани, знаещи и можещи хора живеят вече много добре. Само вие, аутсайдерите, които се шматкахте за тоя дето духа из странство, останахте с пръст в устата. А сега искате ние, преуспелите тук, да ви назначаваме на работа и да ви даваме огромни заплати, без да изискваме нищо от вас. Прищяла и се на стрина Гана безплатна закуска!…

  2. До Апостол Апостолов;
    Глупости пишеш Апостолов.В България е пълно с мутри и те са навсякъде, но най-вече в Парламента.
    Всички образовани,знаещи и можещи хора,бягат от България с Еднопосочен билет и се реализират успешно в Чужбина.
    Жалко, че Ние пенсионерите, вече не сме в състояние да избягаме от тази мизерия….в България!

  3. Права си е жената, в България остана утайката на нацията, всеки умен и можещ отдавна напусна кораба и никога повече няма да се върне, колкото до тези които пишат че са добре, то те са от модела на мутрите и на боклуците “работодатели” които не желаят да инвестират в своите работници като ги квалифицират по добре, но пък искат да им работиш като роб докато издъхнеш, и ако е възможно и да не ти плащат защото заплатата е неоправдан разход и загуба на средства.

  4. Преуспяхте с откраднатите от нас пари, раздадени ви с куфари от Луканов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *