Колко ще ви струва първият месец в Прага?

София, Атина и Букурещ са най-евтините градове за преместване в Европа

Индексът „Цена за преместване“  2017 ни съобщава, колко ще струва преместването не само в столицата на Чехия, но и в други градове в света.

Прави впечатление, че Прага е класирана 20-та сред 75 градове по света за преместване на чужденци, по показател най-ниските дневни разходи за един месец. Чешката столица е  на 15-то място по разходите за храна и 45-та по  разходите за наемане на апартамент. Така например, средната цена за отдаване под наем на апартамент, 35 м² в центъра на Прага е 470 евро, а същия апартамент във Варшава може да бъде намерен средно за 376 евро, а в Будапеща – за 316 евро.

В останалата част от първия месец от живота ви в Чешката република ще похарчите за мобилен телефон – 24 евро за храна – 296.29 евро за транспорт – 20.36 евро. В резултат на това, първия месец от живота в чешката столица средно ще струва 810.32 евро.

Най-голямата сума за месечни престой е необходимо да си приготвят хората, които ще се преместят в Ангола Луанда, Сан Франциско, Цюрих, Ню Йорк, Лондон и Хонг Конг. Но най-евтиният начин да се започне нов живот  е в Букурещ, Варшава, Атина, София, Рига, Будапеща и Талин.

Източник: newsbg

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *