Денис Ризов пуска късно шоу в Америка

Даниел Деянов Ризов е роден на 23 юни 1964 г. в Шумен. Басист е на легендарната група „Ахат”, която този ноември ще отбележи 30 години на сцена с национално турне.

Продуцент на рейтингови предавания като „Търси се” и „Предай нататък”, той винаги е нащрек за бизнес предизвикателства. Има солидно ноу-хау в работата с медии и недвижими имоти, а сред последните му търговски авантюри е внос на козметична линия за коса, чийто съсобственик и глобално рекламно лице е Дженифър Анистън. На прага на есенния тв сезон разказва подробности около предстоящите си проекти.

Денис, къде те намирам в най-отпускарския месец в годината?

– То на мен всеки месец ми е отпускарски, в смисъл че не ходя на работа по общоприетия стандарт, а и лятото си го правя около 12 месеца, като в приказката за Мохамед и планината. Така че си рестартирам, когато ми се наложи, но пътешествията са повече, отколкото бих искал, за да им се радвам, а по това време на годината започва новият сезон на Националната футболна лига в Америка, та след европейското по футбол и олимпийските игри ще имам за какво да живея.

С какво ти е по-комфортно да се занимаваш – с продуциране на тв предавания, с недвижими имоти или с внос на козметика?

– Определено най-комфортно се чувствам на сцена с бас в ръка. Аз съм музикант и всичко останало, с което се занимавам, е допълнително нещо, което има цел да ми направи живота по-интересен или да ме обогати емоционално или материално. Летя минимум 30 часа месечно и сериозно се замислям да се впусна в някакъв див авиационен проект, но за това друг път. Продуцирането на телевизия, от друга страна, е бизнес – братовчед на музикалния, и аз си намирам неща, които да ме радват и да ме карат да се чувствам полезен или удовлетворен по един или друг начин. Недвижимите имоти са скука, но аз съм ги уволнил в момента, а с козметика се занимавам поради доста причини, но главно за пари и защото, както казва Нойзи, сме отговорни капиталисти и когато няколко от предаванията ми бяха спрени, всички тези момичета трябваше нещо да работят, а те харесват козметика. Аз пък печеля пари и така…

Мина повече от година от финала на „Предай нататък”. Ще се върне ли Наталия Симеонова на екран наесен и с какъв проект?

– Да. Наталия Симеонова и превъзходният екип около нея – в който съм дори и аз, са готови с поредния интересен проект. Заснет е пилотен брой, който беше окончателно монтиран и завършен преди няколко дни и по всичко изглежда, че в края на септември заедно ще го гледаме в ефир. Ще има доста нови неща, които са интересни. Самата постановка, тематиките, както и заснемането и монтажът ще са доста различни и бих казал новаторски. Няма да издавам повече засега. Това, което съм гледал като готов продукт, ми дава спокойствието да го препоръчам на зрителите.

За две години в ефир предаването събра над 2 милиона лева, с което догони постиженията на „Българската Коледа”. Как си обясняваш факта, че телевизията се превърна в Бърза помощ за редовия за гражданин в криза?

– Не съм запознат с „Българската Коледа”. „Предай нататък” събираше такива пари в рамките на един телевизионен сезон. Много повече са средствата, събрани през целия период на проекта. То затова е и проект, а не телевизионно предаване, защото изпълнява много повече функции от просто забавление за зрители в рамките на час или два. Такъв тип проекти задават въпроси и най-вече дават отговори и разрешения за различните видове социални и обществени проблеми. Телевизията е голяма сила, а водещ от калибъра на Наталия и екип с интелигентни, работливи и емоционални хора могат да променят съдби. За съжаление у нас проблемите са много и предаването се превърна в Бърза помощ, защото точно както е при спешната медицина, така и при нас, сблъсквайки се с всички тези проблеми, първо се опитваш да разрешиш най-неотложните.

Имаше спекулации около бъдещето на „Търси се”. Завръща ли се то и какво се случва с книгата, която Нели Хаджийска пишеше за теб?

– „Търси се”, макар и на годинки вече, продължава да се радва на добро здраве и настроение. Момичетата започнаха снимки тази седмица. Работим по леки корекции на декора и опаковката на предаването. Книгата ни с Нели е на трупчета за малко, че нали раждахме и работихме. Сега, като си починем, ще я довършим и нея.

Как би реагирал, ако някой ден се видиш като герой в „Папараци” на Николета Лозанова? Какво е мнението ти за този формат?

– Бил съм за няколко секунди „герой” в това нещо, но ме бяха снимали как разменям книги пред студиото ми. Иначе съм го засичал и съм опитвал да се насладя, но нещо не ми се получава. Човек винаги трябва да гледа положително на живота обаче, та ако трябва да извадим нещо такова в случая, бих споменал факта, че това предаване дава надежда на много млади хора по села и градове, които окрилени поглеждат към родния ентъртейнмънт, където явно всеки би могъл да намери своето място. За разлика от селското стопанство например.

Какво се случва с идеята да преместиш вечерното си шоу в САЩ?

– Работим сериозно с екипите по организацията на пилотен брой за американски канал. Все още обаче сме в етапа на вадене на работни разрешения. През миналата седмица бях в България и оформяхме резюмета и длъжностни характеристики за петициите, които сме пуснали в съответните институции. Форматът ще прилича на това, което сте гледали в България, но концепцията му е преработена от Нойзи и е съобразена с пазара на телевизионни продукти в Америка. С две думи, оказа се, че аз ще съм някакъв странен нов Борат, който е рок музикант от България и си е направил късно шоу в Америка, защото много неща го учудват и търси отговори на понякога доста странни въпроси. Говорили сме за ко-водеща с актрисата Карли Крейг, имаме и потвърждение, че за нас отново ще работи топ репортерът на БНТ Ивайло Ранов-Шеки. Този път в ролята на „Голия репортер, който не говори английски”. Той ще ходи гол по „Таймс скуеър” в Ню Йорк заедно с утвърдените атракции като Голия каубой и ще е една от атракциите на това красиво място.

Да превключим на лична вълна. Вики ходеше на уроци по бас китара, обожава метъла, но пее прекрасно фолклор. Какви са интересите й към момента?

– Ние сме с нея в момента в един самолет. Пътуваме към Тампа, където ще обиколим няколко места, за да изберем университет, където да учи след 2018-а. Ето ви я:

Вики: Интересите ми продължават да бъдат същите – в момента с вокалното ни студио сме в лятна ваканция. За сметка на това с няколко момичета си направихме група, с която репетираме усилено за първия ни концерт, който ще бъде през септември. Относно ученето – засега съм се ориентирала към психологията, но все още не съм сигурна какво ще специализирам… Имам около година-две да реша.

Жената до теб – Александра, движи и част от бизнеса ти с козметика в България. Това пречи ли на личните отношения, или ви сплотява още повече?

– Александра е много добър професионалист в това, с което се занимава. Освен в предаванията, продуцирани от мен, тя участва в „България търси талант”, „Лотария България” и няколко други проекта. Лицензиран обучител е за почти всички марки за цветна козметика, с които се занимавам, и по този начин ми помага. Но основно си движи нейния си бизнес. Тя отвори салон за грим. Поставят мигли там, а напоследък изкара и някакви специални курсове за перманентни вежди. Все неща, от които не разбирам, но е заета не по-малко от мен. Не знам как да отговоря на въпроса дали всичко това ни сплотява, или ни пречи на отношенията. Чувството е, че времето заедно никак не стига.

Все още ли смяташ, че бракът е намеса на държавата в отношенията на двойката?

– О, да. И смятам, че за по-ограничените двойки даже е добър вариант.

Надежда Попова

Източник: BG-VOICE

Facebook коментар
(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *