Най-силният мъж на Америка е от Гоце Делчев

Най-силният мъж на Америка и спортист на годината на Гоце Делчев – Димитър Саватинов постигна нов световен рекорд в силовите спортни дисциплини. На състезание в Арнолд (Австралия) българинът успя да вдигне дъмбел, тежащ 140 килограма.

Саватинов отдавна живее и се състезава в САЩ. Неговият дом в Орландо (Флорида) прилича на истинска фитнес зала. Историята му, която сме ви разказвали е повече от интересна.

Кариерата му в силовите спортове тръгва от… цирка.

В света на спорта Митко влиза още като дете. Започва с борба. Неговият житейски път прилича изключително много на живота на легендарния Дан Колов. След казармата започва работа като охранител в нощни заведения. Един ден той се среща с група акробати. Те го канят да се присъедини към тях в … цирка. Така Саватинов се озовава с трупата в САЩ. Пaралелно с представленията започва да се занимава със силови спортове.

През 2009 г. Саватинов получил покана от местни тежкоатлети да се присъедини към тях и той започнал подготовка за първото си състезание, което спечелил през май същата година. През 2014-a българинът печели американското издание на IRONMAN и завършва втори на „Арнолд класик“, където се канят само 10-те най-силни мъже на Планетата.

Източник: insport

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *