Да емигрирам ли?

Здравейте!

Положението в България ме плаши. Поне това, което виждам ме плаши. Виждам – едни хора карат BMW-та, други броят стотинките си в градския автобус. Някой убива друг човек, разминава му се с 4-5 години затвор. Няма производство – няма работни места. Приемат те в университет – ако имаш пари. На всичко му отгоре обучението не е достатъчно добро. Това ме плаши, не искам след години да попадна в това положение аз, семейството ми и децата ми! (Не веднъж ми се е случвало да си броим стотинките!)

Да емигрирам ли? Това се питам. Сега все още тук става за живеене, но след 5-10 години? Дори да получа добра заплата след години, плаши ме това, че това безредие ще навреди на мен и на любимите ми хора. (Знам, че навсякъде има хора, които не спасват законите, но в България са в повече. )

Иска ми се да имах възможността да уча в чужбина и да се реализирам там. Проблемът е там, че не получавам никаква подкрепа от родителите си. Да, не завися от тях, но имам нужда от това да знам, че са до мен. Но тук идва въпросът: Ако уча в България, дали ще мога да си намеря работа в чужбина?

Бях наумила да живея в Япония. Простичък живот. От работа – вкъщи. От вкъщи на работа. Япония, защото: предполагам, че там хората ще ми харесат – и не само, има още доста причини.

“Щом искаш толкова да работиш, остани тук. ” – Може би си мислите това.
Да, но искам да работя и да получавам заслуженото.

Единствения език, който научих е от приятелите ми около мен е турския. Предполагам, че животът в Турция е много по-хубав. Била съм на почивка там, всичко изглежда добре. Но самите хора, мисля, че са ужасни. С английския език горе долу се справям.

Все пак има и неща, които ми харесват в България.

Това е моята дилема. Да остана или да си тръгна?

Източник: spodeli.net

Българи в чужбина изпратете ни вашето мнение, новина или лична история на chujdozemec@yahoo.com

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *