Емигрантски неволи

Все повече българи живеят под всяка линия на мизерията в Германия.

Познавам учителка, изключително интелигентна и добра женичка, която работи като чистачка. Шефът й я използваше и накрая не й плати заплатите, защото не е била на трудов договор, а изпратена от фирма за почистване. Тя няма на кой да се оплаче, защото няма кой да й разясни законите и правилата в Германия.

Други пък си бяха продали къща и апартамент в България, за да си наемат жилище в Мюнхен. Оказа се , че жилището, което са наели за близо 10 000 евро (със задължително плащане на обзавеждането), не е било нито собственост, нито  с право на германеца да  го дава под наем, защото той самия не е плащал наем повече от година.

В полицията им казаха да подадат жалба и вече 8 години нищо! През това време тези хора изпаднаха направо в хуманитарна криза от отчаяние. Чистиха тоалетни и миеха чинии, за да могат да живеят в едно мухлясало и миризливо жилище с черни тавани.

Изключително неблагодарен беше и един друг случай, когато две момчета от България спасиха в замръзналата река едно 15-годишно момче от сигурна смърт, със риск за собствения си живот и здраве. И вместо едно благодаря, още на следващия ден шефът им ги изгони от работа, защото е свикнал да е господар, който не дължи услуга на някакви уличници.

Единият все още не може да се съвземе и е на прага на самоубийство, а другият избяга във Великобритания.

Филмите и „американските мечти“ нямат нищо общо с живота на българите в Германия.

За увеличаващата се безработица сред българите имат вина и самите немски политици, които се хванаха на хорото на Камерън. Сега защо не говорят срещу бежанците? Защото  са по-екзотични за германците. Ние сме обрана нива! От кой?

България не беше такава дупка. Кой ни накара да си зарежем Родината и да работим до припадък най-лошата работа, за която понякога дори не ни плащат?

Всички са лицемери, а имената ни им напомнят руски имена, и ставаме все по-нежелани. Случайно ли уволниха и Ралица Василева от CNN?

Има заговор срещу нас, а германците са особено старателни в изпълнението на споразуменията им с Великобритания.

Дали цялата олелия, която вдигнаха срещу нас, не беше подготовка за бежанската инвазия в Европа? Сега всички мълчат, а ние влизаме в статистики на някакъв бездушен компютър.

Те пак ще ни потърсят, но дали ние ще им се вържем вече!?

Източник: mejdu-redovete

(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave a Comment

One thought on “Емигрантски неволи

  1. http://www.faire-mobilitaet.de/bg/ ето тук предлагат безплатна помощ на хора, които имат подобни проблеми, а дори, представете си , говорят и на български!!!! Ами информирайте се малко!!! Силвия Чакърова Що за глупост е това?! Толкова образовани хора работят към почистващи фирми в Германия (аз също съм учителка и мия тоалетни тук). Не мисля, че има нещо вярно в тая статия, Германия е това и винаги може да си потърсиш правата!!! Работя от 9год. и не са ми нарушили нито работно време, нито са ме ощетили с пари, а това, че НЯКОЙ, НЯКЪДЕ и за НЕЩО не му изнася е отделна тема.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *