Хората в България срещу тези в чужбина

Здравейте, ще карам на кратко. Живея в чужбина от 3 години. Забелязвам някаква доста гадна тенденция, как хората в България хулят хората напуснали страната. Не стига че българите се делим на сини- червени, левскари- цска-ри, фили- фоби и не знам си какви още, а сега и тази простотия на хора останали в родината и такива които са в чужбина.

Били сме некадърни, претенциозни, предатели и не знам си какви още. Айде стига бе хора, стига с това делене.

Много хора мислят, че в чужбина е по- лесно. Кое му е по- лесното.
Отиваш сам някъде си на гъза на географията, далеч от всичко и всички. Две години съм живял по каравани, мръзнал съм, къпал съм се в общи бани, спал съм с якето си на гърба, бил съм целия в калчища, дори и кръв съм пикаел, а някакви келеши ще ми казват “ти си предател, ти си на по- лесното”.

Баща ми почина когато бях на 20 години. Въпреки това учих и бях отличник. Като студент ходих на какви ли не протести, скандирах и развявах плакати. Въпреки инициативата си, образованието и знанията си, не можех да си намеря добре заплатена работа. Зимно време в квартирата съм мръзнал като куче, само и само да пестя от ток. Мислех да стана учител, но за сега съм отложил този план.
В България ме питаха “на кой си човек” а в чужбина ме питат “какво умееш”. Ето това е една от съществените разлики. В чужбина се развих заради способностите си, а не заради типичната шуробаджанащина.

С приятелката ми искаме да си купим апартамент и да се развиваме в България, тоест парите които изкарваме ги влагаме в БЪЛГАРИЯ. Прекарвам отпуските си и харча и инвестирам парите си в БЪЛГАРИЯ, давам пари на майка си, която е в БЪЛГАРИЯ, така че до известна степен подпомагам икономиката в БЪЛГАРИЯ. Така че драги сънародници, за какво предателство става на въпрос. Хората работещи в чужбина, помагат на икономиката много повече.
Предатели са тия по върховете на властта, които направиха така че една камара народ да избяга, обвинявайте тях, а не нас. Те са предателите, а не ние.

http://spodeli.net

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *