Барът на българин стана истински хит в Лондон

Пловдивчанин създаде един от хитовите барове на Лондон през последната година. 37-годишният Георги Радев е дипломиран икономист от ПУ “Паисий Хилендарски”, но хобито му са заведенията. Той решава да опита късмета си на Острова, а преди година и половина с приятел отварят Laki Kane London\’s tropical escape.

Освен бар Георги вече има свой бленд ром, а клиентите му могат също да си направят в дестилерията на втория етаж на бара му Laki Kane. В него той предлага запознанство с тропическите коктейли с желанието да покаже какво е тики бар в 21-и век.

Във Великобритания тропическите коктейли са в разцвета си през 80-те години на миналия век, а собствениците на такива барове (наричани тики) често се имитират един друг, докато правят малки стъпки в развитието на концепцията. Пловдивчанинът решава да направи крачка напред спрямо общото ниво и да комбинира всички тропически дестинации. А сега издава и книга с 50 коктейла.

По много неща сме уникални. Ние сме единственият бар в света, който не използва захар, а само натурални захари. Имаме лаборатория, в която смиламе сока от захарна тръстика и ползваме него за подсладител. Другото е, че използваме необичайни плодове, които се внасят само по поръчка, казва Георги Радев.

И затова нашият бар, който е непрекъснато пълен, би трябвало да прави много пари. Само че това не е съвсем така. А и на мен баровете са ми страст и не работя това за парите. Всеки иска да прави пари, но за мен това не е цел. Не смятам, че щастието е пари. Това, което ме прави щастлив, е, че аз правя нещо уникално. Хората идват в моя бар и казват: Хей, Жоро, какво си направил!, допълва пловдивчанинът.

Ако ви се случи да сте в Лондон, непременно отидете в Laki Kane London\’s tropical escape. А като влезете, задължително си поръчайте един от емблематичните за този бар коктейли: “Лаки кейн”, “Гинес пънч” и Пинъп зомби”.

ww.marica.bg

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *