Бургазлийката Паолина един месец след атентата на Лондон Бридж: Още се страхувам дори до магазина да отида!

„Ужасът беше точно до нас. Хеликоптери и линейки се чуваха през цялата нощ. Вече ме е страх и до магазина да отида“, започва разказа месец след кошмарната нощ на 4 юни българката Паолина Ж., която от дълги години живее в Лондон заедно със съпруга си.

Паолина и Тодор са компютърни специалисти. Завършили са висшето си образование във Великобритания и от тогава работят във фирма, лидер на пазара за комуникационни услуги, чийто офис е се намира точно на брега на река Темза. Квартирата им пък се намира на отсрещния бряг на реката, като те всекидневно минават по „Лондон бридж“, за да отидат или да се приберат от работа. Често Паолина остава до късно вечер в офиса и след дългите часове пред компютъра се прибира пеша по моста, за да се раздвижи, а пътят до дома пресича точно през “Бъроу маркет”, мястото, което беше центърът на касапницата.

„Беше неделя, обикновено в края на седмицата излизаме за по питие с приятели. Сядаме или на заведенията, които се намират между „Лондон бридж“ и “Бъроу маркет”, там където е станало зловещото клане, или имаме едно любимо заведение на 15-тия етаж, казва се „Скай гардън“, което се намира от другата страна на Темза. За да се разходим, често вървим пеша по моста и наблюдаваме светлините на града. Беше някакъв луд късмет, че точно в последния момент решихме тази вечер да си останем у дома, нали знаеш, че обикновено от там се прибираме вечер. Просто е късмет, че аз не излизам напоследък! Мина почти месец от тогава, но звуците от кошмарната нощ – тях още ги чувам. Будя се понякога. Страх ме е да ходя пеша, но ме е страх и да се кача в автобуса. Добре поне, че не ми се налага да ползвам метрото, защото то е най-често цел на атаки. Имахме купени билети за концерта на Guns`n`roses, но ги преотстъпихме. Ще мине още дълго време, преди да се престраша да отида на публично място, което гъмжи от народ“, продължава разказа си Паолина пред репортер на БургасИнфо, но уточнява, че въпреки страха, двамата със съпругът и нямат намерение да си сменят местожителството.

Източник: burgasinfo.com

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *