Българка, живееща на Острова: Обвиняват нас за всичко

Чужденците сега не са добре дошли, за разлика от преди осем години

Преди години – ако си добър гражданин и допринасяш за общото благо, беше свободен да правиш собствените си неща. Сега обаче ни обвиняват – особено политиците – за всичко.

Това заяви българската журналистка на свободна практика Елена Георгиева в интервю за „Евронюз“. Изданието разговаря с няколко чужденци, живеещи във Великобритания от години и изкарващи там препитанието си.

Основният въпрос бе как се е променила страната и отношението й към пришълците след излизането на Великобритания от Европейския съюз.

„Brexit наистина ме натъжи. Мога да говоря само от собствено име, но знам, че съм допринесла за обществото, не нарушавам законите, плащам си данъците и работя много“, сподели 35-годишната българка, която живее на Острова от осем години.

„Щастлива съм, че моите британски приятели бяха страхотни. Никога не е имало разделение от това, че не съм британка. Но общото мнение е, че чужденците не са добре дошли“, каза още Елена Георгиева.

Тя заяви, че след проведения референдум и решението на британците да излязат от европейската общност, тя обмисля да се премести в Шотландия.

Източник : www.fakti.bg

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *