Български пианист обра аплодисментите в залата на университета Англия Ръскин Кеймбридж

Млад българин от Пловдив направи невероятно изпълнение и обра аплодисментите на аудиторията и в един от известните университети в Кеймбридж – Англия Ръскин. В 13:10 часа на обед залата на университета Мъмфорд Театър беше почти запълнена, за да чуят българският талант.

Част от екипа на Чуждоземец беше на мястото на събитието.

За наша голяма изненада  Петър Димов (Petar Dimov) беше обявен от самите организатори, като изключително успешен пианист и композитор, който няма нужда от представяне, защото е добре познат както в Кейбридж така и в Лондон, където завършва в момента Royal College of Music при Norma Fisher. Средното образовани Петър взима в НУМТИ “Добрин Петков” град Пловдив, където учи пиано при Светлана Косева и клавирен акомпанимент при Георги Гаджев.

Последва брилятно изпълнение на Бах и Брамс, граничeщо със съвършенството. За голямо наше съжаление не се допускаха записи и снимки. Ние малко нарушихме правилата и успяхме да заснем Петър в края на концерта (снимка долу).

Няма как да не останеш изпълнен с гордост, когато видиш как наш музикант е толкова добре приет и познат във Великобритания.

Петър Димов е носител на множество международни награди и първи места. Той е един от талантите подкрепени от фондацията на Димитър Бербатов през 2009, а в момента е подкрепян от Henry Wood Trust и Talent Unlimited charity.

След голямата слава на оперната певица Соня Йончева идва ред и на още един българин – Петър Димов. И двамата са възпитаници на НУМТИ “Добрин Петков” град Пловдив, което продължава да създава таланти въпреки унизително ниския бюджет за култура в България.

Изпълнение не Петър Димов 2013г.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *