Българи направиха мощно представление пред една от най-големите гари в Лондон, Кингс Крос*. Обединени две от най-големите танцови формации в Лондон спретнаха флашмоб и накараха англичани и хора от цял свят да изкарат телефоните и си да снимат, как българите танцуват хора.
Кои са те?
Bulgarian Folklore Dance Club Trakia ” и Танцов клуб Танцувай с Нас – Dance club Dance with Us – създадоха за първи път в Лондон и  тази традиция през 2015г. Традиция, която продължава и до днес – за 3-та поредна година. До ден днешен ние не спираме да показваме на света една малка част от нашата красива държава България – нашият неповторим фолклор! Защото и ние сме дали нещо на света!”
Ние от Чуждоземец останахме дълбоко впечатлени и се радваме, че българските традиции и култура не се забравят, а напротив. Има млади и уверени българи, които успяват да го съхранят и да го покажат по един блестящ начин.

*Кингс Крос (на английски: King’s Cross) е железопътна гара в Североизточен Лондон, близо до гара Сейнт Панкрас.

Построена е по повод на Голямото изложение по проект на Джон Търнбул и Люис Кюбит и е открита през 1852 г.

Сградата е с правоъгълна форма, а характерна черта на нейната архитектура като здание от нов тип е отсъствието на декорации, има само носещи конструкции. В строителството са използвани най-новите за времето материали: сводовете са от стъкло и метал, а фасадата е от железобетон.

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 1458 - Today Page Visits: 4