Как ме метнаха в Лидл платих 6 краставици вместо 2 (Англия)

Днес ми се случи една забавна случка в Лидл в Кеймбридж (UK) .

Бях излязъл да свърша малко работа сутринта и на път за вкъщи, реших да си купя нещо от Лидл, беше ми по път.

Напазарувах набързо, 1 хляб с квас току що изпечен, 3 лимона, 1 кисело мляко, варено цвекло един пакет, 1 пакет зелена салата, 1 козе сирене халуми и 2 органик краставици, както и една торба, която реших да купя, за да имам къде да си хвърлям боклука, реално на мен не ми трябваше, аз торба си носих.

Точно когато дойде моят ред, жената която беше пазарувала пред мен й се скъса чантата и продуктите й се разпиляха на пода. Наистина беше се натоварила яката, може би продуктите й бяха за две торби, а тя ги беше навряла в една, и останалите продукти държеше в другата си ръка. Касиера, който беше почнал да ме обслужва скочи и й даде една чисто нова торба без да я отчита. Това ми се видя мило, но реално жената имаше отново същия проблем, пак беше с продукти за две торби, а разполагаше с една.

Реших и аз да се включа, и аз да помогна, дадох моята торба, която касиера тъкмо беше чукнал и й помогнах да си сложи останалите продукти в нея. Това ме забави малко, обърнах се и касиера вече ми беше чукнал всичките продукти и ме чакаше, побързах да си ги прибера в торбата, която носих от вкъщи. Чувствах се виновен, че забавих опашката вече и набързо платих без да се замислям, 12.53 паунда, докоснах картата, платих, касиера ми даде касовата бележка и аз я взех, както никога.

На път за вкъщи, карах вече и се замислих, че няколко лимона един хляб, едно малко сирене и т.н. не може да струват 12 паунда. Прибрах се вкъщи и изкарах смачканата бележка от джоба, която набързо бях мушнал само и само да не бавя опашката. И какво да видя – о чудо, вместо 2 краставици, касиера ми беше натряскал 6 краставици. 6 краставици наведнъж не съм си купувал през живота. Изглежда едната краставица е нямала код и той е бил принуден да слага бройката ръчно. Явно докато бях помагал на жената, касиера е добавил, не една а 4 краставици отгоре. Не се върнах, да се разправям, знам, че ако го бях направил, ще ми върнат парите. Явно не съм за 4 паунда, но въпроса си е принципен. Не съм подозирал, че такова нещо може да ми се случи, затова и не съм си взимал бележките всеки път, но сега вече ще ги взимам и ще гледам. Далеч съм от мисълта, че това е някаква практика на Лидл, по-скоро ми се вижда тактика на касиера.

Какво мислите дали е случайност и на някой случвало ли му се е подобно нещо?

А Капалиев

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *