Телеграф съобщава, че госпожа Покутиска, на 37 години, която живее със съпруга си Марк, заедно с тяхните две кучета и две котки, признава че спестява по 50 паунда на седмица.

„Купувам стоки, които нормално биха ми стрували двойно, по 5, 10 или 20 пенса.“ казва тя.

Нейният съвет е да купувате месо и риба в неделя, и свежи плодове и зеленчуци през седмицата.

Местният Waitrose (верига магазини, които са висок клас в Англия) , имат тенденция да намаляват стоките си след 7 вечерта през седмицата, и преди да затворят в 4 следобед в неделя.

Този вариант е добър ако не се придържате към определен списък, за да си оставите свобода на избора към намалените стоки.

Ерик Диксон, казва че за него дори се е превърнало в страст, и според него най-евтината верига е Waitrose. Тази верига магазини се води една от най-скъпите и качествените в Англия.

Как стоят нещата в другите магазини?

ASDA

Официално от мениджмънта на магазина, казват че намаленията стават, когато решат и по различно време.

Това, което ние открихме, е че в един от кварталите на Лондон, Walthamstow намаленията на цените стават по едно и също време на деня: 8.30 сутринта до 9.30, след това в 2.30 следобяд, и след 6 часа следобед.

Sainsbury’s

Друга верига, където открихме че намаленията са между 1 следобед  до 2, след това отново след 5 и 6 следобед, и с най-последни намаления между 8 вечерта и 9 вечерта.

TESCO

Тази верига се намалява цената до 15% , и ако не се продаде отново в 5 часа вечерта се намалява до 50%.

 

 

Facebook коментар
Total Page Visits: 3109 - Today Page Visits: 1