Британският финансов министър: Докато съм жив, Турция няма да влезе в ЕС

Британският финансов министър Джордж Озбърн заяви, че Турция няма да се присъедини към Европейския съюз, опровергавайки един от аргументите, използвани от поддръжниците на излизането на Великобритания от блока, които предвиждат повече миграция, ако Турция бъде приета в ЕС, предаде Ройтерс.

„Не мисля, че това ще се случи, докато съм жив“, каза Озбърн в ефира на телевизия Би Би Си. „Ще стане ли (Турция) член на ЕС? Не, няма“, каза министърът.

Страховете сред някои избиратели, че броят на идващите на острова хора е излязъл от контрол, е една от слабите страни на подкрепяната от Озбърн и премиера Дейвид Камерън кампания за оставане в ЕС преди референдума на 23 юни.

Озбърн бе попитан за изказаната преди време подкрепа на Камерън за присъединяването на Турция към ЕС. През 2010 г. премиерът каза, че ще бъде „най-големият поддръжник“ на влизането на Турция.

„Турция се върна назад. Има притеснения за демокрацията и правата на човека там“, каза Озбърн и допълни, че сегашната позиция на британското правителство е, че тя не трябва да се присъединява към ЕС.

Източник: sputnik.bg

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *