Доган: Ердоган съсипва всичките постижения на Мустафа Кемал за светска Турция

След като Ахмед Доган разобличи плана на ГЕРБ, Реформаторите, ПФ, БДЦ, АБВ и ДПС водена от Местан да се продаде българска територия на Турция доказа, че не е верен на турските политици

В резултат на това турските власти обявиха Ахмед Доган и някои хора от неговото близко обкръжение за персона нон грата т.е. не ги допускат на територията на Турция. Също така го обявиха като агент на Руските тайни служби, въпреки че той бе един от основните поддръжници на членството на България в НАТО.

По този начин Ердоган се опитва да легитимира новата партия на Лютви Местан пред българските турци. Освен санкциите за Доган, турските власти ще помагат на новата партия и чрез медиите си. Българските турци не гледат български телевизии и не четат български сайтове. Повечето от тях имат сателитни антени, чрез които напълно игнорират медиите в България, за да могат да гледат телевизии на майчиния си език.

• В Културно отношение Турция съсипва всичко постигнато от Ататюрк.
• Турция се скара с всички държави, с които граничи, с изключение на България.
• Турция развали дипломатическите си успехи с историческия си противник – Русия.
• Турция вече навлиза и в конфликт срещу Европа.
• Турция има рекордно висок външен дълг.
• Гражданите на Турция живеят в заблуда за това, което се случва в държавата им.
• Политиката на Турция провокира редовни терористични актове с цивилни жертви.

Доган анализира ситуацията за Турция като изключително опасна за турския народ, защото заради обтегнатите отношения с Русия и почти всички съседни държави кюрдите имат възможност да получават логистика и въоръжение от почти всички граници, като тези с Ирак, Иран, Армения и Грузия. Руснаците могат да вкарат хора и през Сирия, но в момента тази граница не би била достатъчно сигурна за редовни доставки.

Друга опасност за Турция, създадена от Ердоган е и изключително големият натрупан дълг на страната. След като страната изгуби руските туристи и руските хранителни пазари сега започна да губи и европейските е пред разкол в отношенията си с Европейския Съюз и е пред затваряне на всички заводи на европейски марки. / Рodoko.eu

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *