ПИК:ИЗВЪНРЕДНО! България под обсада – Ердоган пусна бежанците? Между Резово и Звездец е наводнено от мигранти, режат оградата

От петък  до днес броят на нелегалните имигранти, преминали границата ни с Турция, е нараснал три пъти повече от обичайното. Районът между малкотърновското село Звездец и царевското село Резово е наводнен от изселници, предимно серийци и афганистанци, но броят на афганистанциите е двойно повече, съобщава “Флагман”. На места даже са срязали и оградата, въпреки че преминават основно през места, където съоръжението все още не довършено.

Явно е, че турският президент Реджеп Таип Ердоган вече изпълнява заплахата си да напъли България с бежанци. Гневът му бе предизвикан от отказа на официалните български власти да включат страната ни в общ антируски флот в Черно море.

На 16 юни, четвъртък, българският премиер Бойко Борисов заяви официално: „Искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи, мир и любов, не искам в курортите ни да се разхождат военни фрегати”.

От 17 юни, петък, започна струпване на групи от по 30-40 човека, над 100 мигранти  за денонощие на българска територия.  Турците ги пропускат – с водачи афганистанци са, които многократно са идвали тук и са се връщали обратно, казват разтревожени нашите гранични полицаи.  Те засичат бежанците и ги връщат обратно, но когато те са в непосредствена близост до границата. Има и такива, които се нуждаят от хуманитарна помощ и не може да се подхожда към всички брутално. Особено към такива, които правят опити да минат на наша територия по два, че и по три пъти за последните дни – те са напълно изтощени. Тях препращаме към лагерите в Елхово и Любимец. Имаме опасение, че потокът ще нараства в следващите дни, казват нашите източници.

Източник: pik.bg

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *