Планира се империя с франко-германско ядро заобиколено от страни-васали

Ето какво пише Боян Чуков в социалната мрежа:

Франция и Германия са подготвили проект за реформа на ЕС. Това бе съобщено в понеделник 27 юни 2016 г. от полския телевизионен канал TVP Info. Медията разполага с копие на документа подписан от министрите на външните работи на двете страни. Според TVP Info става въпрос за ултиматум, поставен от Париж и Берлин пред останалите страни от ЕС.

Съгласно проекта, страните участници фактически няма да имат право на собствена армия, собствени специални служби, отделен Наказателен кодекс и национална валута. Планира се създаването на единна специална служба, данъчна и визова система. Предвижда се въвеждането на обща външна политика и ограничаване на НАТО на европейския континент. „Радио Полша“ съобщи, че „държавите-членки фактически губят контрола над своите граници и процедурите за приемане и преселване на бежанци на своя територия“. Според TVP Info „ако предполагаемият документ бъде утвърден, то вместо ЕС ще бъде създадена единна европейска държава, която ще зависи от най-силните европейски играчи“.

На практика Европейският съюз престава да съществува в своя предишен вид. Планира се империя с метрополия франко-германско ядро заобиколено от страни-васали, които да делегират своята субектност на новите стопани. САЩ едва ли ще приемат френско-германския проект. Вашингтон няма да се съгласи Берлин да „стопанисва източноевропейските имоти“. НАТО, което на практика означава САЩ, също не би могло така лесно да бъде напъдено от Стария континент. В новата ситуация Украйна е по-вероятно след време да бъде приета в ШОС от колкото в ЕС…освен ако в Евросъюза не останат само Литва, Латвия, Естония и България. И постът на Юнкер бъде зает от Плевнелиев. Тогава Киев ще бъде приет в ЕС по съкратената и бърза процедура.

Facebook коментар