Тома Томов: Вчера Борисов си заслужи заплатата на премиер, дано има топки да продължи така

Идва дълго и лошо лято. Вчера Бойко Борисов си заслужи заплатата на министър-председател. Сега трябва да видим дали ще му стиска да продължи тази политика. Ако това стане, може да ми стане симпатичен.
 
Това каза в сутрешния блок на БТВ политическият анализатор и журналист Тома Томов. Той коментира горещата тема за създаването на общ Черноморски флот. Великият Шарл дьо Гол, който никога не е бил рубладжия, беше заявил, че Франция ще напусне НАТО. В Москва тези дни беше и Никола Саркози, който заяви, че Европа трябва да се развива с Русия. Тези дни четох много детайлно изказването на Росен Плевнелиев пред Европарламента и не ми хареса. Никак не ми хареса. Предстоят тежки времена. Милиони хора от Африка и Азия ще потърсят по-добър начин на живот. В тези тежки времена ще ни трябват ръководители, които имат топки. Турция рекетира целият Европейски съюз. Румъния също е реваншистка държава и всички знаем какво искат от бившия СССР. Полша също е във вечен конфликт с Русия. Ние няма нужда да се месим в тези конфликти, категоричен беше Томов.
Той не пропусна темата и за предстоящия референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз. Това, което стана снощи в Англия, е необяснимо. Да убиеш едно младо момиче заради Брекзит. Не мога да го разбера. В момента има две Англии. Едната е на богатите и образовани хора живеещи в лондонското сити, които правят пари от въздуха. Другата е на предградията и на обикновенните работници. Барак Обама също предупреди британците – Внимавайте, защото ако излезете от ЕС, вие ще сте една малка държава от 50 милиона души. Защитниците на Брекзит пък излизат с мотива, че ще вземат нещата в свои ръце. Нямам никаква идея какъв ще бъде изхода от референдума. Не мога да направя никаква прогноза, заяви Томов.

Източник: m.novini.bg

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *