BREXIT МОЖЕ ДА СЕ ОТЛОЖИ! ВИЖТЕ ЗАЩО!

Великобритания ще трябва да плати на ЕС не малка сума ако иска BREXIT-a да се осъществи. Твърденията са, че Великобритания дължи на ЕС около 25 милиарда евро в неплатени сметки (външен дълг).

Общият заем отпуснат на страните членки на ЕС се равнява на € 200 милиарда (£170 милиарда лири или $221 милиардa). Брюкселските бюрократи наричат този дълг “версия”.

Един от оглавяващите ЕС и пожелал да остане анонимен е направил официално заявление пред германския уебсайт за финанси “WirtschaftsWoche”, в което се казва, че дългът на Великобритание не може просто да бъде опростен. Причината за това е клауза 50 в договора на ЕС за излизане на негови членки.

“Споразумение с Великобритания е нещо немислимо, докато британците не изпълнят това задължение”, се споменава в източника.

Въпреки това, някои адвокати в Европейската Комисия вярват, че тази сума няма да бъде платена след като Brexit-a е вече реалност.

Великобритания съобщи, че е допринасяла за финансирането на ЕС с около £136 милиона на седмица. Между 2016 и 2020, общата сума щеше да достигне £45,3 милиарда, според британския всекидневник “the Guardian”.

“За съжаление не е толкова лесно да се пресметне с колко точно всяка страна членка е допринесла за общия бюджет на ЕС”, контрира официален говорител на ЕК.

“Никой член на съюза няма неизплатени дългове към европейския бюджет”, се казва още.

Представител на Белия Дом е заявил следното.

“Ние подготвяме преговорите и би било нечестно да заемем предварително едностранна позиция. Brexit ознавачава Brexit и ние ще направим всичко за осъществяването му.”

 

Източник: www.rt.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *