Как да си направим вертикална зеленчукова градина от пластмасови бутилки?

Този човек показва, че без значение къде се намирате и колко ограничено пространство имате, можете да си направите пищна градина с вкусни зеленчуци, плодове или билки.

Но как? След събирането на голямо количество пластмасови бутилки, той ги сглобява една в друга, така че да има достатъчно пространство за растенията, и ги пълни с пръст. Всяко растение си има точно определено място по вертикала. Обвързани заедно в една голяма инсталация, става нещо невероятно и иновативно. Над всяка пластмасова кула има отворена обърната бутилка, пълна с пясък и вода, за да се филтрира дъжда, след което се напоява градината надолу по веригата. Единственото, което остава, е да се изчака, за да поникнат!
Една година по-късно ще имате богата красива градина, при това на изключително малко пространство! Може да си я направите дори и на балкона!
Идеята наистина е страхотна! Вижте я!

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

One thought on “Как да си направим вертикална зеленчукова градина от пластмасови бутилки?

  1. Добре, но тук колко керена марула ще посееш 10-11? За колко време ще израстне, за 2-3 месеца? Колко корна марула ползваш за една салата – 2? За три месеца колко пъти ще ядеш салата- 5-6? Колко място ти трябва за тази градина 2-3 квадрата ? А полето е празно, никой не иска да си посее дори за себе си, не за продан, а просто за семейството си!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *