Той не е като останалите – има метална конструкция от използвани контейнери, но осигурява уют за 20 млади спортни надежди на България. Проектът за общежитие, реализиран от двама предприемачи, става реалност буквално за три месеца. След като общежитието е дарено на столичното 153 спортно училище, отново дарители помогнали за обзавеждането, информира БНТ.

Като всяко начало – и това било трудно. Не само защото трябва инвестиция. Звезделин и неговия партньор, архитект Първанов, започнали да обикалят от град на град и да представят идеята си за домове от ново поколение. Почти навсякъде срещали недоверие. Тогава решили да построят и дарят едно общежитие. Само така можели да докажат, че идеята им пести време, пари, но същевременно отговаря на очакванията за качество. Дворът на столичното 153 спортно училище се оказал перфектното място за новата “постройка”. Повече от 50 фирми ги подкрепили.

“Физическото изпълнение на сградата ни отне точно три месеца. За три месеца построихме дом, получихме разрешение за експлоатация и настанихме децата, които вече живеят тук. Най-големият й плюс е, че във всеки един момент тя може да бъде разглобена, преместена на друго място и отново въведена в експлоатация. Затова и контейнери. Затова казваме, че решаваме изключително много социални проблеми. Това е перфектна технология за социално-слаби семейства – за общини, в които има нужда да бъдат настанени такива хора със затруднено положение.” Това каза Звезделин Минчев, предприемач.

Източник: 24 часа

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 582 - Today Page Visits: 1