13 естествени способа за изчистване на радиационно облъчване

Последните трагични земетресения и авариите в атомни електроцентрали доведоха със себе си редица проблеми, включително повишени нива на радиация в Япония и по целия свят. Глобалният център за възстановяване на земята реши да образова хората и да им помогне да намалят излагането на радиация, причинена от радиоактивно замърсяване, както и в борбата с ежедневното въздействие на вредните електромагнитни честоти.

Вредните ефекти от радиационното въздействие

Има много вредни въздействия от радиацията, и, за съжаление, много от тях са невидими с течение на времето.

Ниските нива на експозиция в течение на дълго време може да доведе до дисбаланс на храносмилателната система, промяна на кръвта или дори унищожаване на много клетъчни структури в ключови органи на тялото и тъканите. Най-честите симптоми на ниско ниво на въздействие включва симптоми като например, умора, главоболие, гадене, болка при докосване на кожата на главата, изменения в цвета на кожата и сухота на кожата на главата / сърбеж по кожата. В екстремни случаи, ниски дози радиация може да причини увреждане на мозъка, проблеми с паметта, промени в настроението и увреждане на слуха, намаляване на психо-моторните умения и се нуждаят от повече време за обработка на информация. Всичко това е добър повод да се помисли как да се предпазим от тези въздействия.

Силните радиационни ефекти могат да бъдат опустошителни, като например повръщане на кръв, косопад, увреждане на нервите, разрушаване на кръвоносните съдове, на пристъпи с трайно силно влияние (пароксизъм), което може да доведе дори до смърт.

Нашата сърдечно-съдовата система също е обект на радиация. Дори и на много ниско ниво радиация, се намалява нивото на лимфоцитите в кръвта. Когато нивото на лимфоцитите е намалено, ние с по-голяма вероятност можем да се заразим и това е известно като лека лъчева болест. Симптомите са подобни на грип и може да предизвикат подобие на прогресираща левкемия и лимфома в бъдеще. Репродуктивната система също е изложена на радиация. Продължителното излагане на радиация може да доведе дори до стерилитет, вродени дефекти и преждевременно раждане на мъртъв плод.

Намаляване на въздействието на радиацията чрез естествени способи

1. Допълване с атомен йод

Радиацията пряко влияе на щитовидната жлеза, като блокира способността й да произвежда йод, който е необходим елемент за здравословна система и цялата ДНК, е също един незаменим елемент за функционирането на имунната система, метаболитния и ендокринен баланс, и за сърдечно-съдовата система. Допълването към избраната храна, с йодни атоми, помага в борбата с ефектите от радиоактивния йод. Това е една от най-биоактивните форми на йода, и може да бъде много ефективна, в допълнение към храната на хората, изложени на радиация, с намаляване на натрупаните и съхранени в щитовидната жлеза радиоактивни токсини. «Detoxadine ®» е марка на Глобалния център за възстановяване на земята от стандартният нано-колоидно избран атомен йод, произведен от уникалната трансформираща биоелементи матрица, използвайки революционния процес. Това означава, че йодът ще бъде по-мек, като въздействие в червата, в сравнение с другите хранителни добавки с йод.

thumb

2. Калиев оротат

В допълнение към радиоактивния йод, тялото също може да бъде изложено на радиоактивния изотопцезий, известен като цезий-137. Той се формира като дериват на ядрения разпад. Калиев оротат може да блокира натрупването на цезий-137. В действителност, получаване на достатъчно калий от хранителни продукти, като банани, е първата стъпка за предотвратяване на задържането в организма на радиоактивен цезий-137. От друга страна, калия в диетата, може да бъде недостатъчен. Според Центровете за контрол на заболяванията, калия, може да играе важна роля при защитата на тялото и на щитовидната жлеза след вътрешно замърсяване, както се случи при взрива на ядрения реактор в Япония. Калиев оротат е най-добрата форма на калия, за използване като защита от въздействието на радиацията.

3. Калций и магнезий

Всеки един от тези минерали може да деактивира такава форма на ядрени отпадъци, известна като стронций-90. Д-р Линус Паулинг препоръчва добавки с калций, защото те могат да намалят абсорбцията на стронция с 90 на сто. Препоръчително е да използвате калиев оротат и магнезий, които могат да се намерят в един продукт, наречен «IntraCal».

4. Диметил сулфоксид

Диметил сулфид (ДМСО) се явява сернист анти-оксидант. Проучванията показват, че диметил сулфоксид детоксикира и предпазва организма от вредните лъчи. Едно изследване в Япония, показва че дори малки количества от ДМСО защитава срещу радиация човешката ДНК и всички клетъчни структури. Това вещество също неутрализира ефектите на радио-изотопите. Проучванията показват, че излагането на X-лъчи, които могат да повредят радиочувствителността, може да блокирате с DMSO. Проучванията при животни показват също, че плъхове подложени на рентгенови лъчи, могат да бъдат защитени от вредното въздействие на радиация чрез използване на диметил сулфоксид. Това химично вещество може частично да защити плъховете от типичните токсични реакции, свързани с радиация. В друго проучване, изследователи от Факултета по медицина Yokohama City University в Япония провеждат експерименти върху мишки, изложени на радиоактивни вещества, и заключили, че ДМСО осигурява защитни свойства, които предотвратяват клетъчните щети, както и не позволява отклонения в ДНК.

5. Зеолити

Ядрени отпадъци обикновено се “почистват” или “задържат в среда, където те са смесени с глина и зеолити, и поставени на земята. Зеолитите могат самостоятелно да се свързват и отделят ядрените отпадъци на клетъчно ниво. В действителност, едно от европейските проучвания е установило, че глина с зеолити е ефективен деактиватор за животните, които са били изложени на ядрени отпадъци от катастрофата в Чернобил. Клей с зеолити може да се приема през устата за лечение на радиация. Може би най-доброто доказателство, че зеолита помага за неутрализиране на радиацията е неговото широко използване при разрушени ядрени реактори, както разтапянето на “Three Mile Island, Чернобилския реактор и реактора на компанията «British Nuclear Fuels», където зеолита се използва за усвояване на радиоактивния стронций и Цезий-137 от стените и пода. По същия начин, обектите, където са разположени ядрените оръжейни съоръжения в САЩ използват зеолит за покриване на пода и стените, за да се предотврати токсичността от радиация.

20-1427281483

6. Други видове глина

Има и други видове глина, които се свързват с ядрени отпадъци в организма. Други видове глини сакаолин, червена глина, бентонит, хума, монтморилонит. Френската зелена глина е друга абсорбиращи глина, която притежава свойствата да очиства радиация, токсични метали и химични остатъци от човешкото тяло. Не е изненадващо, тъй като глината често се използва от инженери и самата среда за премахване на токсините от тялото или от земята. В допълнение, той е използван също и в Чернобил през 1986 година. В действителност, по заповед на съветското правителство, този вид глина се добавяла в шоколада, който са употребявали гражданите, за да им помогне да премахнат радиоактивните отпадъци от тялото.

French-Green-Clay-with-Hyssop-Mask

7. Активен въглен

Това е друга прекрасна вещество, известно със своите усвояващи свойства. Проучванията показват, че активният въглен има уникалната способност да неутрализира въздействието на излъчването, че 10 грама активен въглен може да неутрализира до 7 грама токсични материали.

aktiven-vaglen_09

8. Папаин

Папаинът е цистеинова хидролаза, извлечена от плодовете папая, известни със способността си да намаляват въздействието на токсичните вещества. В лабораторно изследване при плъхове се стигнало до заключението, че половината от плъховете, консумирали папаин като добавка, биха могли да оцелеят от смъртоносния ефект на радиацията, а плъховете без тази добавка загинали.

JacobiFruits_Papaya_Background

9. Пчелен цветен прашец

Първоначалните проучвания показват доказателства, че пчелния цветен прашец може значително да намали негативните ефекти от радиацията, по-специално, радиацията от лъчетерапия, гама-лъчи и кобалт-60. Тъй като ефектът от радиация намалява функцията на много от жизненоважните клетки на човешкото тяло, например, бели и червени кръвни клетки и антитела, пчелния прашец е естествен начин за укрепване на тези жизнено важни функции.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10. Цвекло

Под влияние на нивото на радиация хемоглобинът в кръвта може да спадне рязко. Изследванията показват, че цвеклото може да помогне на човешкото тяло да  възстанови ниския хемоглобин. В действителност, изследванията при лабораторни животни показва, че плъховете консумиращи цвеклоса по-способни да намаляват въздействието на радиоактивен цезий-137 от плъховете, които не ядат цвекло. В действителност, плъховете, които консумират цвекло, абсорбират и неутрализират радиацията на 100 процента по-добре, от животните в контролната група.

cherveno-cveklo

11. Студенопресовани органически растителни масла

Масла като сусамово масло, студено пресован зехтин и кокосово масло също помагат за премахването на радиацията. Някои източници препоръчват , употребата на 4 унции от тези масла (113.4 грама), ако сте били изложени на радиация. Липидите в маслото не само се свързват токсините, но също така предоставят защитен слой на клетъчните мембрани. В проучванията, проведени при мишки, които са подложени на смъртоносни дози гама-лъчи, е заключено, че мишките могат да оцелеят, ако им се дават от тези масла. В друго проучване при мишки е установено, че зехтина може да предпази мишките от високи дози гама-лъчи в диапазона 300-2400 рентгена.

file.resized_350x250_rastitelni masla

12. Органически пивоварни дрожди

pivn-drzhdzh-vdguki-pro-preparat-vd-ush-hvorob_881Някои източници препоръчват употребата на органични дрожди, за да се предотврати въздействието на радиацията. По отношение на дозата може да се дава на деца от 5 до 15 мг, а за възрастни се препоръчва от 25 до 50 мг. За случаите на пряко излагане, тези дози да се удвои или утрои. Бирена мая може да помогне на човешкото тяло да се възстановява от последиците на радиацията и да го защити от нея.

13. Органически германий-132

Органична материя, богата на кислород за отстраняване на свободните радикали. Когато сме изложени на радиация, лъчите на това вредно въздействие освобождава електрони, които убиват кръвните клетки (хемоглобин). Органичният германий е показан в проучвания, който да прихваща тези радиоактивни лъчи, което не им позволява да се движат свободно в рамките на атомната структура на германия, на мястото на взаимодействие с човешки клетки и в кръвта. Това се дължи на способността на германия да защитава цистеиновите аминокиселини в човешкото тяло. Други проучвания показват обещаващи резултати, включително използването на германия-132, като силно намаляване на клетъчната смърт в тези клетки, които са били изложени на цезий-137 и гама-лъчи. Днес, японците препоръчват да се вземат 100 мг от веществото всеки ден.

Източник by Dr. Edward Group DC,

Facebook коментар
(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *