Над 50 хиляди дръвчета ще бъдат засадени из цяла България в рамките на Национална залесителна кампания – пролет 2017, организирана от инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ (www.gorata.bg). Кампанията се провежда през март и април. Тя ще включва десет акции, в близост до някои от най-големите градове у нас – Пловдив, Пазарджик, Велико Търново, Габрово, Варна, Добрич, Разград, Шумен и София, както и множество училища и градини в цялата страна. С това засадените от инициативата дървета ще надминат 220 000.

За трети пореден път над 30 000 дръвчета ще бъдат подарени на над 300 училища и детски градини от цялата страна. Така хиляди деца от България ще могат да изживеят радостта от засаждането на дърво, както и да направят средата, в която учат и живеят, по-уютна и по-красива. Тези деца ще израснат по-отговорни към природата, обществото и себе си, убедени са организаторите.

Над 20 000 дървета ще бъдат засадени в рамките на десет масови залесявания на територията на цялата страна в периода 18 март – 9 април. Най-големите от тях предвиждат фиданките да оформят нови гори край Пловдив, Велико Търново (25 март), Варна (26 март), Разград и Шумен (1 април) София (1, 2, 8 и 9 април). Всички са добре дошли да последват първата част от народната мъдрост, която гласи, че „всеки човек в живота си трябва да засади поне едно дърво, да построи къща и да отгледа дете”, призовават организаторите.

Източник: Дарик

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 490 - Today Page Visits: 4