Жандармеристи намериха 2 000 паунда на плажа и ги върнаха

Трима жандармеристи откриха 2000 паунда на плажа в Слънчев бряг и ги върнаха на собственика им. За проявената честност униформените бяха наградени със “служебна благодарност”. Безпрецедентната случка се разиграла миналата нощ. Жандармеристите Емил Карамфилов, Лъчезар Кючуков и Исса Емин застъпили на смяна във вторник вечерта и цяла нощ патрулирали в курорта. В около 3 часа след полунощ се озовали на плажната ивица, където извършвали рутинен обход. Докато дебнел за крадци и се ослушвали дали някой не се нуждае от помощ, те се натъкнали на странна гледка. По пясъчната ивица, близо до хотел “Нептун” видели купчина разхвърляни лични вещи, сред които кредитни карти, документи за самоличност и пачка с 2000 британски паунда. Униформените, които са служители на жандармерийската част в Кърджали, а в момента са командировани в курорта, веднага събрали вещите и се обадили в районното, за да докладват. Преценили, че парите най-вероятно са на туриста, чиято лична карта била до тях.
Докато пристигнат в полицейското управление, туристът вече бил там и се готвел да пуска жалба, че е обран. Според разследващите, човекът си е пийнал порядъчно и докато се разхождал по плажа е изгубил всичко, което е носел в джобовете си. Обаче извадил старшен късмет, че веднага след него патрула минал на обход и открил парите.
Ако друг беше изпреварил полицаите, летовникът от Острова, щеше да се прости не само с двете хилядарки, но вероятно щеше да намери и кредитните си карти източени. Когато разбрал, че парите и документите му са намерени и върнати, англичанинът изгубил ума и дума. Униформените му върнали всичко и го изпратили до хотела, а чужденецът не спирал да им благодари.

Източник: monitor

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *