Нана Гладуиш пак разплака цяла България! (Виж какво не спира да прави за болните жени)

Нана Гладуш не се отказва от идеята да помага на жените в нейното положение. Въпреки тежката битка, която блондинката отново поведе с рака на гърдата, тя не се спира. Нана Гладуиш не се отказва да помага на болните жени Болестта не се беше завръщала цели пет години. Но ненадейно отново я атакува.

Към днешна дата Нана Гладуиш е в Израел на лечение и провежда химиотерапия. Водещата на „Съдебен спор“ е казала, че за няколко дни е свалила три килограма от теглото си. Телевизионерката призна със сълзи на очи пред водещата Ани Цолова, че тежко приела страшната новина, че болестта й се завърнала.

Едва не припаднала и дори спряла да диша, когато лекарите в болницата в Израел й казали, че пак има рак на гърдата. Единствено подкрепата на съпруга й Джон и с неговите финанси продължава напред и се лекува успешно. Но Нана Гладуиш не забравя и жените, които са в нейното положение, но нямат нейните средства. Чрез фондацията си „Една от осем” тя и екипа й подкрепят болните от коварното заболяване в цялата страна.

Те са се кръстили „Сърдечни приятелки” и дават надежда на всички, които вече са повалени от ужасната болест и загубили надежда. В тази битка активна подкрепа им оказва и омбудсманът на Република България Мая Манолова. Екипът на фондацията обикаля с розов кемпер, който се превърна в тяхна запазена марка.

„Сърдечните приятелки” са в помощ на онези дами, диагностицирани с кошмарното заболяване. Както и на тези, които преминават през курса на лечение.Кемперът и ентусиастките вече са обиколили 25 града в страната. И продължават напред. Те отговорят на въпроси, които болните не могат да намерят в лечебните заведения. Раздават брошури и ги учат да разчитат диагнозата.

Освен това екипът на Нана Гладуиш ги обучава как да разговарят с децата и най-близките си хора за проблема.В екипа на фондацията има психолог и арт терапевт. Дори и гримьор, защото при химиотерапията опадат и веждите.

Източник: novini980.eu

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *