Без кашлица есента, или зимата! Намачквам банана и добавям още 2 съставки и съм бомба!

Всеки знае за лечебните свойства на меда. Нашите баби са лекувани с този сладък продукт, нашите майки ни спасяваха с чаша горещо мляко с мед по време на зимна настинка, ние също третирахме нашите деца.

Какво става обаче, ако смесвате мед с банан?

Ще ви споделим невероятен факт: Банан с мед – е почти най -доброто лекарство срещу кашлица!

Вместо да ви убеждаваме, да похарчите куп пари за друг страхотно скъпо лекарство, препоръчваме ви да опитате ефективно и най-важното, домашно лекарство за кашлица . Банан срещу кашлица

Удивително е как този вече познат плод може да ни спаси от суха кашлица, да стимулира отхрачването и дори да зарежда с енергия. Банановата каша е богата на витамин В, РР, А и В. Бананите съдържат голямо количество целулоза, захароза, каротин, ензими, калий, магнезий, желязо и други минерални и микроелементи.

Този състав на плодовете спомага за повишаване на имунитета, поради което бананите са изключително полезен продукт при лечението на ARVI и други инфекциозни заболявания. И можете да говорите за полезните свойства на меда в продължение на часове …

Средството за лечение на кашлица с банани и мед причинява двойно увреждане на инфекцията, стимулира възстановяването на жизнените сили на тялото и ускорява лечебния процес. Пригответе такова лекарство е много просто. Имате нужда само от 3 съставки.
СЪСТАВКИТЕ

2 узрели банани

2 супени лъжици мед

400 ml вода

ПОДГОТОВКА

  • Изсипете водата в тенджера и сложете на бавен огън. Оставете да кипне и изключете огъня.
  • Зрелите банани се измиват и обелват. Пъхате плода в блендер, или го разбивате с вилица.
  • Добавете банана във вряща вода, бавно разбъркайте, докато се образува еднаква маса.
  • Когато сместа се охлади, добавете 2 супени лъжици мед и разбъркайте добре. Лекарството е готово!
  • Лекарството от мед и банан трябва да се приема 3-4 пъти дневно , половин час преди хранене или след хранене. За бебета до една година употребата на мед не се препоръчва.

Възрастните трябва да използват 1-2 супени лъжици  означава, предварително да го нагрявате. Вече след първия ден от лечението в бронхите ще започне процес на възстановяване, въпреки че препоръчваме да вземете смес от банан и мед за поне една седмица.

Важно! Ако сте алергични към мед, не използвайте тази смес за кашлица. Пациентите, страдащи от алергия, трябва да приготвят напитка от мляко и банан и да я използват за лечение и профилактика на настинки.

Източник: За Жената

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *