Този невзрачен бурен е най-мощният лек на майката природа! Ето как да го използваме!

Без повече притеснения само и единствено с използване на живовляк
 
Живовляк е малък бурен, често подценяван и пренебрегван от хората. Той е доказан като един от най-мощните лекове на планетата.
 
Към днешна дата растението би могло да се открие почти навсякъде. То вирее в дворове и дори се забелязва в тревистите площи около блоковете.
 
Ето защо една част от хората избягват употребата на живовляк, смятайки го за абсолютно безполезно средство.
 
Малко са тези обаче, които в действителност са запознати с всички безценни качества на билката. Тя заслужава петорно по-голямо внимание, в сравнение със сега.
 
През годините живовлякът е успял да се сдобие със слава, пред която останалите билки просто бледнеят.
 
Най-големите качества на буренът живовляк
 
В северно американските култури растението се счита за панацея, а у нас все още има хора, които го тъпчат, минавайки покрай него.
 
Час по-скоро тази огромна грешка трябва да бъде поправена. Към момента се извършват изследвания, които имат за цел dа докажат, че живовлякът се справя с понижаване на кръвната захар.
 
Той облекчава болки, сърбежи и парене. Има антибактериално и противовъзпалително свойство. Познати са над 200 разновидности на растението.
 
В общи линии всички те дават почти еднакви и също толкова задоволителни резултати след проведено лечение.
 
Билката се използва под най-различни форми. От нея се приготвя мехлем, който действа веднага при нужда.
 
Лекарството служи за промивки и третиране на кожата при наличие на кожни проблеми. Освен това мехлем от живовляк се използва успешно и при хора, които се измъчват от хемороиди.
 
Листата на природното лекарство служат за направа на настойки и чай. Те се счукват (в свеж вид) и се употребяват като компреси при различни възпаления на очите.
 
Приготвени по този начин, листата дават много добри резултати и при възпаление на устата. Прави се гаргара, която помага почти на мига.
 
Живовляк в българската народна медицина
 
Той е познат като страхотно кръвоспиращо средство, което е по-надеждно дори от много лекарствени продукти. Освен това билката има отхрачващо и анти бактериологично действие.
 
Тя действа като помощен лек при болести на съединителната тъкан, в частност вътрешни рани и вътрешни кръвоизливи.
 
Изготвя се брашно от листата на полезното растение. То помага при определени видове рак. Има сведения, че билката живовляк е отлична при стомашно-чревен катар.
 
Тя се използва с голям успех при колики, метеоризъм, коклюш, стомашна язва, възпаления на дихателните пътища и дори такива с хроничен характер.
 
Не на последно място трябва да добавим, че природното средство е надежден лек при чернодробни заболявания пише

Източник: lekuvai.bg

Facebook коментар
(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *