Колкото и балансирано и здравословно да се храним, без значение какъв е нашият начин на живот, това не ни предпазва от токсични агенти и токсини в тялото, постъпващи от външната среда.

Прочистване на организма от токсини

Образуването на шлаки се появява в резулта на жизнените функции на организма и се счита за нормален процес. Друго нещо е, че не при всички отделителната система се справя с отделянето на тези отрови, което води до тяхното натрупване.

Интоксикацията, за която ще стане въпрос тук, постепенно става хронична. Често влошеното здраве се свърза с други признаци, но не и с шлаките в тялото. Обърнете внимание на тези признаци на замърсяване на организма с шлаки, за да предприемете навременни действия.

Прочистване на организма от токсини

Шлаки и токсини в организма

 • Отпадане на силите
  В какво състояние се будите сутрин? Ако сутрин нямате сили, дори да сте имали пълноценен сън и без други здравословни оплаквания, то вероятно тялото ви е пълно с токсини.
 • Честото главоболие
  Чести главоболия без каквито и да било причини (резки пикове в кръвното налягане, травми и други заболявания на мозъка), може би това показва, че тялото ви не може да се справи с отделянето на отпадъчни продукти.
  Заразената с токсини кръв е по-малко питателна и по-гъста, което усложнява движението ѝ през кръвоносните съдове и причинява главоболие. Също така, проблемът може да е в самите съдове, по стенитена които се образуват атеросклеротични отлагания.
 • Дискомфорт в червата
  Запек, метеоризъм, диария – сигурен знак за натрупване на отпадъчни продукти в червата. Задръстените черва лошо отделят отпадъчните материали и абсорбират слабо хранителните вещества. В резултат на това остатъците от храна загниват и в действителност отравят тялото дори повече.
 • Усилено потене, лоша миризма
  Кожата е най-големият отделителен орган. Чрез нея се отделят амоняк, карбамид и други остатъци от жизнените функции.
  Когато има излишък на токсини, се забавят процесите, които следва да допринесат за тяхното изхвърляне (повишено изпотяване). Острата миризма на пот директно показва наличието на шлаки.
 • Лошият дъх
  Ако зъбите ви са непокътнати, нямате проблеми с венците, а лошият дъх не може да се оправи с нищо, просто трябва да се срещнете със специалист, за да проверите функциите на храносмилателната система.
 • Налепи по езика
  Образуването на бяло или леко жълтеникаво покритие върху езика през деня е нормален процес. Друго нещо е, ако покритието е гъсто и слабо податливо на отстраняване. Това показва нарушения в храносмилателната система или присъствието на инфекциозна болест.
 • Мастни натрупвания в областта на кръста
  Наднорменото тегло – това е знак за дисфункцията на редица системи в организма. При хората с бавен метаболизъм и отпадъчните продукти се отделят по-лошо. Натрупаните токсини забавят обмяната на веществата още повече и така се стига до един порочен кръг …
 • Кожни проблеми
  Появата на различни зачервявания по кожата, лющене, пъпки – най-сигурният знак, че тялото има категорично проблем с изхвърлянето на отпадъци. Напразно е лечението на външните признаци, тъй като проблемът се крие по-дълбоко.
 • Проблеми с психиката
  Нервност, раздразнителност, летаргия, проблеми със съня могат да бъдат следствие от постоянната борба на организма с токсични вещества. Хипократ отбелязва, че хората, страдащи от заболявания на черния дроб и жлъчния мехур (най-важните органи при лечение на тялото), имат особен характер. Не идва ли именно оттам фразата “жлъчен характер”?

Симптомите, изброени по-горе, са само част от сигналите, които ни дава тялото. В същото време не е необходимо веднага да посягате към клизмата и слабителното!

При всяко подозрение за проблеми с отделянето на токсините, консултирайте се с вашия лекар за необходимостта от провеждането на чернодробни тестове и по-нататъшно лечение.

Източник: За Жената

Facebook коментар
(Visited 2,486 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 1862 - Today Page Visits: 3