ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА ПИЕМ КАФЕ НА ГЛАДНО?

Вероятно вие сте един от многото хора, които не могат да започнат подобаващо деня си, без да консумират чаша кафе. Тази напитка събужда и изпълва тялото с енергия и това е чудесно, нали?
Не точно! Въпреки че кафето може да бъде полезно, ако се приема в средата на деня, то може да окаже негативно въздействие върху организма, ако се взима сутрин на гладно. Съществуват няколко причини, поради които трябва да избягваме този вреден навик.
1. Кафето стимулира надбъбречните жлези да произвеждат хормони на стреса.
Адреналин и кортизол са хормони на стреса, които увеличават кръвната захар и кръвното налягане, както и сърдечната честота. Високите нива на кръвна захар са свързани с диабет, а високото кръвно налягане увеличава риска от сърдечен удар или инсулт.
2. Кафето повишава киселинността в тялото.
Консумацията на чаша черно кафе на празен стомах увеличава количеството на солна киселина в храносмилателния тракт. Тази киселина блокира усвояването на протеини, което води до подуване на корема, болки и дори повръщане. Това може да причини сериозни проблеми с усвояването на храната, която консумираме в по-късен етап от деня. Освен това, ако протеините не се разложат и абсорбират напълно, рискът от възпаление на червата и дебелото черво се увеличава значително.
Съществуват 3 решения за предотвратяване на този проблем:
Заместете кафето с лимонов сок
Лимоните не само ободряват, но и насърчават здравето на човешкия организъм.
Добавете мляко към кафето
Ако не може да си представите утрото без кафе, тогава добавете малко прясно мляко към сутрешната доза, за да избегнете вредния ефект.
Първо закусете
За да предотвратите по-нататъшно увреждане на организма, е необходимо да закусите, преди да пристъпите към консумацията на кафе. Храната може да бъде каквато искате, а количеството неограничено. Просто не пийте кафе на празен стомах.
Източник: www.healthandwellness365.com

 

Facebook коментар
(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *