Не всеки може да си позволи да отиде на кардиолог, но абсолютно всеки може да направи този тест, който споделяме с вас.

Сърдечното заболяване не винаги веднага се проявява клинично.

Възможно е човек да се чувства много добре, да бъде активен, и внезапно да умре от сърдечен удар!

Затлъстяване, тютюнопушене и заседнал начин на живот – това са основните врагове на сърдечно-съдовата система на организма. Но сърдечните проблеми могат дори изпреварват тези проявления, които всъщност са важна причина за проблеми със сърцето.Бъдете в добра форма и не забравяйте да се грижите за здравето на вашия организъм! Той винаги ще ви каже какво да направите, за да подобрите здравето си – просто трябва да слушате внимателно. След като прочетете статията докрай, може да разкажете за този важен тест и на приятелите си, както и да накарате близките ви да се тестват.

Има един елементарен тест, който ще ви помогне да узнаете дали сърцето ви е здраво! След като сами проверите какво е състоянието на сърдечно-съдовата система, може да сте наясно дали трябва или не трябва да се притеснявате.

Седнете на пода и изпънете добре краката си напред. Дръжте пръстите на краката повдигнати. Протегнете ръката си напред и докоснете върховете на пръстите на краката си. Ако го направи с лекота, може да се каже с увереност: сърдечно-съдовата система работи без излишен стрес и недостатъчност, а сърдечните заболявания ще стоят далеч от вас!

Ако тялото не е достатъчно гъвкаво, най-вероятно, че при вас вече са налице първите проблеми със сърцето. Хората имат проблеми с гъвкавостта, когато нещо с кръвоносните съдове не е наред. Причина за това може да бъде и това че кръвоносните съдове имат нужда от прочистване. В тази група от хора, които имат проблеми с гъвкавостта и трудно докосват пръстите на краката си, са налице циркулаторни нарушения, поради липсата на колаген, който прави кръвоносните съдове и ставите еластични и млади.

Твърдите, бавноподвижни, сковани мускули на гърба и краката показват пряк път към кардиолога! Започнете да се разтягате всеки ден, променете диетата и обезателно се консултирайте със специалист.

Бъдете в добра форма и не забравяйте да се грижите за здравето си! Наблюдавайте тялото – то винаги ще ви каже какво да направите, за да го подобрите – просто трябва да слушате внимателно!

Източник: http://kakata.info

Facebook коментар
Total Page Visits: 1061 - Today Page Visits: 1