Имате зъбен камък, но поради някаква причина нямате възможност да го почистите при стоматолог, тогава народната медицина идва на помощ и решава проблема.

Зъбният камък всъщност представлява натрупалите се частици храна, мъртви клетки и органични вещества по зъбите в устата.

Той е най-силно изразен в долната част на резците и за да го премахнете използвайте силата на билките. Периодичното премахване на зъбния камък е желателно, защото когато той се натрупа в големи количества въздейства на венците неблагоприятно и те се възпаляват. Следва заболяването им или така наречената парадонтоза, която се лекува доста по-трудно. Вземете навременни мерки и премахнете зъбния камък, защото само така ще избегнете заболяване, което трябва да лекувате. Можете да го отстраните лесно и то в домашни условия с комбинация от билки, от които ще си приготвите ефикасна отвара.

Използвайте следните рецепти с билки, за да отстраните зъбния камък, който се е натрупал:

Хвощ – това е една много лековита билка, която се изправя срещу зъбния камък и успешно се справя с неговото отстраняване. Трябва да си приготвите една много лесничка отвара и ще решите проблема си за кратък период от време. Вземете 30 грама от билката хвощ и го сварете 300 милилитра вода. Времето за варенето на отварата е около 20 минутки. Пийте от нея 2 пъти на ден, като на всеки прием изпивате по 100 грама. Лечението се прилага в продължение на 20 дена.

Орехова кора – в 100 милилитра вода варите за 15 минути 30 грама орехова кора. Отварата, която се получи ще използвате за измиване на зъбите. Измиването става, като топите четката си за зъби в отварата и ги миете енергично 5 минути . За да се справите с отстраняването на образувалия се зъбен камък с тази рецепта трябва да я прилагате 3 пъти на ден.

зъби

Ябълков оцет – тази подправка се използва за лечение на доста заболявания, но силата, която притежава успешно премахва зъбния камък, който се е натрупал. Тази процедура се извършва само веднъж на 7 дена, защото неговото действие е силно. Зъбния камък се премахва, като натъркате засегнатите места с ябълков оцет. Винаги след прилагане на метода измивайте много добре устната кухина. емайла на зъбите може да бъде повреден от ябълковия оцет, така че бъдете много внимателни при използването на метода и никога не забравяйте да изплаквате устата, след като сте го приложили.

Източник: bradva.bg

Facebook коментар
(Visited 17 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 659 - Today Page Visits: 4