И представа си нямате, колко силно лекарство се получава от дафинов лист и зехтин, смесени и затоплени

Дафиновият лист е добре позната и популярна подправка, отдавна има специално място в нашите кухни. Но малцина знаят, че листата на това средиземноморско вечнозелено дърво можеда бъде използвана за много медицински цели, не само за приготвяне на храна.

Дафинов лист масло

Можете да използвате листата, за да приготвите лекарствено масло, което има отлични здравни свойства.

Дафинов лист ползи за здравето :

Намалява болката

– Успокоява нервната система

Увеличава и стимулира процеса на изпотяване

Укрепва имунната система

– Повишава цялостната умствена дейност

– В допълнение, можете да използвате за лечение на разширени вени и болки в ставите.

Съставки:

– 30 грама дафинови листа

– 250 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Дафиновите листа се навачкват  и се изсипва зехтин над тях. Сложете сместа в стъклена бутилка, затворете я плътно и я оставете на тъмно и хладно място в продължение на 14 дни. Разклащате съдържанието на бутилката от време на време. След две седмици маслото се прецежда през тензух и се прехвърля течността в друг съд. Дръжте полученото масло от дафинов лист в студена стая.

Масло от дафинов лист като лекарство :

Ако е необходимо, леко загрявате маслото на водна пара. Разтрийте го старателно върху болните стави.

В допълнение към лечението на ставите, маслото от дафинов лист се използва също за лечение на възпалени лимфни язви, мигрена, и болести на ухото . Ако имате силно главоболие, е необходимо да масажирате маслото върху слепоочията. По този начин, болката ще изчезне много бързо.

Полученото масло може да замени аспирин , защото е в състояние да намали повишена телесна температура . То също помага за премахване на болка в стомаха и червата, нормализира функцията на черния дроб и бъбреците, и подобрява апетита .

Маслото от дафинов лист е чудесно за превантивни мерки. То има способността да увеличава устойчивостта към инфекции, и това е страхотно, когато става дума за укрепване на имунната система.

Можете да използвате маслото за лосион за решаване на проблеми с кожата на лицето . Този лосион е много ефективен в борбата с акне и черни точки.

Източник: lekuvai

Facebook коментар
(Visited 3,594 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *