Киселото зеле може да допринесе по невероятен начин за доброто ни здраве, пише zajenata.bg. Изключителни ползи за здравето от кисело зеле:

Подобрява храносмилането

Зелето е добър източник на фибри, което е много важно за здравето на храносмилателната система. То помага при запек, подобрява функцията на червата и предпазва от спазми и подуване на корема. Редовната консумация на зеле предотвратява развитието на сериозни заболявания като рак на дебелото черво и стомаха.

Увеличава енергията

Високо съдържание на желязо повишава енергията, кръвообращението и обмяната на веществата. То също така предотвратява анемия и помага при умора и главоболие.

http://www.chrithmith.com/2016/11/23/donald-trump-make-christmas-great-again/

Укрепва имунната система

Киселото зеле е пълно с витамин C, който е един от най-големите ускорители на имунната система. Високото количество на витамин С играе важна роля в регенерирането на клетките, продукцията на белите кръвни клетки и образуването на колаген (ключов компонент на почти всеки орган).

Здрави кости

Киселото зеле е богато на витамин К, който запазва здравината на костите и създава протеин, който регулира костната минерализация. Витамин К също така предотвратява остеопороза.

Намалява възпалението

Киселото зеле съдържа антиоксиданти, които са известни като противовъзпалителни агенти. Редовната консумация на кисело зеле намалява болката в някакви възпалени области на тялото.

Предотвратява рак

Според някои изследвания, мощни антиоксиданти в киселото зеле унищожават свободните радикали, които са от решаващо значение за създаването на раковите клетки.

Подобрява сърдечното здраве

Високото съдържание на фибри в киселото зеле също е добро за здравето на сърцето. Влакната предотвратяват негативните ефекти на холестерола в артериите и кръвоносните съдове, което е много важно за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания.

Подобрява зрението и заздравява кожата

Витамин А е добър за зрението и здравето на кожата. Големи количества витамин А се намират в киселото зеле и помагат за намаляване на макулната дегенерация и катаракта. В допълнение, също така намалява зачервяване и бръчки.

Източник: Марица

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 742 - Today Page Visits: 1