Розмаринът е един от най-често използваните растения в естествената медицина. Свежият или сух розмарин се използва непрекъснато в ароматерапията. Розмаринът може да стимулира циркулацията в скалпа, което ще укрепи корените на косата и ще подобри растежа на косата ви. Според проучванията, тази билка също може да спре косопада и да ускори растежа на косата ни.

Хората, които са опитали тази ефективна рецепта са споделили невероятни резултати! Освен ускоряване растежа на космите, розмаринът може също да възстанови естествения цвят на косата и да покрие сивата коса. Ако искате да научите как да го използвате на косата си, следвайте тези инструкции:

СЪСТАВКИ

2 супени лъжици сух розмарин

½ чаша екстра върджин зехтин

ПОДГОТОВКА И УПОТРЕБА

Добавете розмарина в ½ чаша зехтин, след това загрейте сместа в микровълнова печка в продължение на около 2 минути – ако не притежавате микровълнова печка, можете да сварите съставките на водна баня. Оставете сместа да се охлади, изсипете в херметически затварящ се съд и оставете я да престои в продължение на 3 дни на стайна температура.. След това маслото може да се използва за увеличаване растежа на косата. Просто разтривайте скалпа с няколко капки масло – повторете процеса 3 пъти на ден за най-добри резултати (сутрин, следобед и преди да заспите). Измийте косата си както обикновено сутрин и косата ви ще расте като луда. Опитайте сами лечението и обещаваме, че ще бъдете изумени от резултатите!

Източник: kakata.info

Facebook коментар
Total Page Visits: 1068 - Today Page Visits: 1
SHARE