Докторката по молекулярна биология и биохимия от Хърватия, Лусия Томленовик, която в момента работи във Факултета по медицина в Университета Колумбия в Канада твърди, чеваксинацията е ненужно въвеждане на алуминий и вредни частици в организма, които предизвикват огромен брой заболявания, сред които и аутизъм . Нейното проучване се фокусира върху обяснение на механизми, с които ваксините и техните химически добавки могат да причинят неврологични и автоимунни заболявания.

Тя също така работи върху разработването на нови протоколи, основани на  биомаркери  , които ще позволят да се определи дали някои нежелани реакции след ваксинация, свързани сваксината или възникнали сами по себе си.

Тази лекарка, чиито трудове са публикувани в много влиятелна медицински списания, преди да работи в Канада, е работила в Австралия , от където напуснала, защото собственикът я помолил да фалшифицират данни от проучвания, включително от тяхното изследване за лекарства за понижаване на холестерола. Тя с анализ показва, че тестването на тези лекарства върху животни са имали фатален резултат за животните.

От тогава докторката станала скептична и всички новости гледала внимателно. Във връзка с ваксините д-р Томленовик казва, че наивно е да се предположи, че манипулирането на имунната система чрез увеличаване на броя на ваксини по време на развитието на мозъка няма да имат отрицателни и дългосрочни последици, включително постоянни нарушения в развитието като аутизма , хиперактивността , умствено изоставане , епилепсия , и т.н. , Освен това, тя твърди, че експериментите с животни показват, че прекаленото стимулиране на имунната система в развитие може да причини дълготрайни неблагоприятни ефекти върху нормалното развитие на когнитивни и социални умения, които се проявяват например, чрез увеличаване на страх и безпокойство , дефицитите в социалното взаимодействие, аномалии в сензомоторни функции.

Повечето от тези симптоми са много характерни за аутизама , който е чест сред децата след ваксинация. Доктор Томленовик разкрива, че Американската агенция за храните и лекарствата FDA, признала, че ваксините не са адекватно тествани за токсичност и твърди, че токсичния алуминий във ваксините ясно показва, че той по себе си може да предизвика нежелани реакции като автоимунни и имунологични заболявания при животните и хората. “Медицинските власти продължават да твърдят, че здравните рискове от ваксините са незначителни, но такива изказвания са в рязък контраст с редица издания в научната литература”, твърди Томленовик.

Например, инжектиране на доза от 1 mg / kg на алуминиеви наночастици при възрастни плъхове е била достатъчна, за да предизвика значителни възпаления в мозъка на животните. Според американската имунизация, децата на възраст от 2, 6 и 15 месеца получават подобни количества алуминий. Нарастващото излагане на алуминий значително корелира с увеличаване на броя на случаите на аутизъм в САЩ записани през последните две десетилетия. Допълнителни изследвания показват, че съществува значителна корелация между алуминия и скоростта на аутизъм в седем страни от Западните Балкани, където се извършва разследване.

Страните с най-високо ниво на алуминиеви добавки във ваксините са имали и най-високата ставка на аутизъм. Освен другото, докторката твърди, че в периода между втория и четвъртия месец от живота при кърмачета се развиват части на мозъка, които контролират съня, температурата и дишането така поради въвеждане на алуминий чрез ваксините голям брой от тези системи са повредени. Въпреки тези съмнения и въпроси са без отговор, децата в най-голям брой високоразвити държави се ваксинират.

“Аз нямам деца, но и да имам няма да ги ваксинирам. Ваксините са ненужни, тъй като повечето инфекциозни заболявания са изкоренени чрез добра хигиена и храненето дълго предиваксината да бъде поставена в широка употреба”, казва др. Томленовик./www.zdravno.bg

Facebook коментар
Total Page Visits: 1084 - Today Page Visits: 1