Лечебните свойства на пирамидите и защо трябва да имате поне една вкъщи

?????????????

От няколко години насам все по-упорито се появяват информации за лечебните свойства на пирамидите  . Дори съм попадала на жена, която беше построила пирамида в двора си, за да лекува.

Поради това ви моля да публикувате някаква по-конкретна информация, подкрепена с факти или поне изчисления. И по какъв начин може да помогне на нас, обикновените хора? – тези въпроси задава г-жа Мария Дончева.

Когато се говори за пирамидите и тяхното влияние върху човека въобще, действително се появява едва ли не мистика, откъдето произлиза и съмнението на хората. Ето как коментира темата д-р Васил Йонков пред в. „Доктор“. Той е специалист-хематолог. Завършил е Медицинската академия в София, бил е завеждащ на отделение на болницата в гр. Габрово. Д-р Йонков е автор на книгите „Живот без болести – 477 правила за добро здраве“ и „Нобеловите лауреати по медицина и физиология“. В своята практика той предлага и алтернативни лечебни методики по специални схеми.

 

„Пирамидалното енергийно излъчване е било известно много отдавна – казва специалистът. – Още древните цивилизации са строели пирамиди, защото са установили, че пирамидалната структура концентрира космическа енергия. А тази енергия действително оказва благоприятно въздействие върху всички организми – растения, животни и хора. Енергийното стимулиране се използва, за да се ускорят биологичните процеси в растенията. Пак пирамиди се използват за биологично пречистване на отпадни води и за предотвратяване на вредното въздействие от геопатогенните зони. Това са онези зони, онези влияния на подземни води, които се трансформират в лъчения и предизвикват умора и болести“.

„И през последните десетилетия се използват пирамидални обеми за лечение на много заболявания. Най-често това са неврози, стресови състояния, умора, безсъние,главоболие и повишена чувствителност към метеорологичните промени. Изследванията през макети показват фоново лъчение на около 200 метра в диаметър от пирамидалната форма.“

 

Отлични лечебни резултати има при костни заболявания. Лечението чрез енергията, натрупана в пирамида, дава отлични лечебни резултати при болести като дископатия, костни заболявания, артроза, диабет, както и много форми на рака.

„Но лечебен ефект се получава не само при изброените по-горе болести – продължава специалистът. – Отлични лечебни резултати дава пирамида, построена по параметри на Хеопсовата. Пребиваването в нея за определен брой сеанси дава отлични резултати при дископатии, костни заболявания, артрози, диабет и при форми на раковите заболявания.

В този случай пирамидалната енергия действа на клетъчно ниво и няма никаква връзка със самовнушението, т.е. дори и да не вярва пациентът, пак ще се получи нужният лечебен ефект. В пирамидата не могат да виреят микроорганизми, там водата приема енергията, зарежда се и действа оздравително.

В нея бръснарските прибори се наточват от само себе си, батериите се зареждат, а механичните часовници или спират, или изостават. Тук обаче искам да посоча една съществена подробност: сечението, в което се фокусират трите вида енергия – биологична, земна и космическа, се намира на една трета от основата към върха на пирамидата. Аналогичен, но по-слаб ефект може да се постигне с по-малки пирамидални форми, поставени на работното място или над леглото“.

 

„Всеки може да си построи пирамида за лични оздравителни цели“, казва д-р Йонков. И посочва изискванията, които трябва да се спазват, за да се получи желаният ефект: нужно е да се спазят точно размерите за дължината на основата, височината и ръба до десети от милиметъра. Ето и формулата:

Р = 0.9504 х А

„С „Р“ се обозначава ръбът, а „А“ е основата“. И така установяваме, че размерите на Хеопсовата пирамида са: височина 150 метра; основа – 235,81 м, и размер на ръба – 224,115 метра. Съществува още един феномен, който се получава, като разделим дължината на основата на половината от височината. При това действие се получава известното на всички ни число Пи/ 3,14. Можем да проверим и докажем: 23.81:75 = 3,1441333333″.

„В пирамидалните форми се крият още неподозирани тайни – уверява специалистът. – Едно изключително интересно съвпадение е установено между наклона на голямата галерия в Хеопсовата пирамида, който е равен на 26 градуса и 34 ангстрьома и данните от едно нобелово откритие в генетиката. Според него 26 градуса е ъгълът на развитие на спиралата на ДНК, а 34 ангстрьома е дължината на нейната вълна.

Накрая ще си позволя да препоръчам на пациенти, които често страдат от безсъние, главоболие и неврози, да си изработят самостоятелно картонена пирамида със следните размери: височина 20 см.; основа 41,446 см. И размер на ръба – 29,886 см. Носете я като шапка у дома по 20-30 минути на ден“

Източник: За Жената

Facebook коментар