Случвало ли ви се е да се събудите сутринта на много важен ден, да се погледнете в огледалото и да видите огромна пъпка на лицето си, която налага използването на много грим, за да я прикриете или трябва да я изстискате, като и двата варианта са лоша идея.

В най-лошия случай, трябва да отложите плановете си за деня или да излезете с тази ужасна пъпка на лицето. Следващият път, когато това ви се случи, можете да използвате един бърз начин да се отървете от пъпките без никакви трудности.

Как действа?

Нещо, което обикновено може да откриете във всяка кухня, е тайната съставка на този трик – канелата. Тя съдържа канелена киселина, етерични масла и цинамалдехид. Тези съставки заедно потушават възпалението и имат антимикробно действие.

loading...

Акнето обикновено се проявява, когато има инфекция на кожата или порите са запушени с мъртва кожа и бактерии, затова когато приложите канела, тя действа като антибактериален агент и се справя веднага с пъпката. Медът е друга съставка на този лек, защото има качества, които почистват порите и бактериите.

Как да приготвите пастата?

Ако използвате канелени пръчици, стрийте ги на прах. Може да ползвате и готова канела на прах.

Прибавете ¼ чаена лъжица канела към две капки мед и бъркайте до получаването на паста. Съотношението трябва да е 3:1 мед към канела.

Нанесете от пастата върху пъпката и оставете да изсъхне, като не бутате мястото. Можете да прилагате преди лягане, ако забележите пъпката още от предната вечер.

Щом изсъхне напълно, измийте с топла вода.

Източник: healthyviral24

Facebook коментар
(Visited 4 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 239 - Today Page Visits: 1