Невероятно здравословно: защо чаят от бергамот е толкова полезен?

Черният чай с масло от бергамот (Earl Grey) е един от най -популярните видове ароматизиран чай. Бергамотовият портокал, който е кръстоска между портокал и цитрон, съдържа цитрусови полифеноли, които могат да блокират производството на холестерол и да активират метаболизма. Екстрактът от плодове на бергамот може да ви помогне да отслабнете, да нормализирате холестерола и дори да предпазите от диабет.

Проучване, включващо над 200 пациенти с висок холестерол в кръвта, е проведено в Университета в Кантандзаро, Италия. Учените отчитат 39 % спад на лошия холестерол и 41 % увеличение на добрия холестерол, след като пациентите консумират екстракт от бергамот в продължение на един месец.

Те също са имали близо една четвърт – 22 процента – понижени нива на кръвната захар. Друга особеност е, че всички пациенти с наднормено тегло са отслабнали малко! Италианските изследователи обясняват това с факта, че бергамотът съдържа значително повече полифеноли в сравнение с други видове цитрусови плодове.

Бергамотът има редица полезни свойства, като основното от тях е общото му укрепващо действие върху организма. Полезен е при настинки и грип, тъй като е добро антивирусно и антипиретично средство. Бергамотът има успокояващи свойства, подобрява храносмилането и е добър антисептик. Благодарение на това свойство бергамотът е полезен за тези, които страдат от заболявания на храносмилателната, пикочната и дихателната системи.

Черният чай с бергамот ще ви помогне да се развеселите, да забравите за умората, да ви даде яснота на мислите и да ви помогне да се концентрирате.

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *