Пречистване от тежки метали с билки

Днес поради замърсената природа всеки човек се нуждае от детоксикация и изчистване от натрупаните тежки метали.
Тежките метали са вътре в нашето тяло и предизвикват различни здравословни проблеми като бъбречни заболявания, трошливи кости, рак, сърдечни заболявания и емоционални проблеми.
Тежките метали. Защо е важно да ги премахнете от тялото си? Те са токсични, вредни елементи, които увреждат клетките и разболяват. Повечето от тях обикновено се натрупват в черния дроб и могат да доведат до доста сериозни здравословни проблеми в дългосрочен план. Затова е важно да се знае как адекватно да се детоксикира черният дроб, за да се премахнат тежките метали, които могат да увредят не само този орган, но също така и мозъка, бъбреците, червата и имунната система. Защо не започнете да следвате тези прости насоки още днес?

Какви са тежките метали?

  • Арсен: Това вещество е измежду най-вредните за организма. Знаете ли къде се намира най-често? В чешмяната вода. Проблемът започва с използването на пестициди и естествена филтрация.
  • Олово: Обикновено консумираме олово чрез тръбите, както и чрез пестициди, намиращи се в някои храни, особено зеленчуците.
  • Живак: Знаете ли как консумираме живак? Той се съдържа в замърсена риба и морски дарове.
  • Кадмий: Кадмий има в много селскостопански торове. Без да го осъзнаваме, в крайна сметка го приемаме ежедневно, като се храним с плодове и зеленчуци, които съдържат този вреден тежък метал. Въпреки че няма нужда от прекомерна тревога, тъй като по принцип количествата са много малки, те все пак могат да бъдат опасни в дългосрочен план. Така че е важно да знаете как да детоксикирате тялото си.

1)Пречистване с Кориандър 

Кориандър: Как да премахнем 80% от тежките метали в организма за 42 дни

Кориандърът изчиства тежките метали лесно и извлича живака от организма ни.

Кориандърът може да помогне за намаляване на инфекциите и възпаленията чрез изчистване на организмаи това е доказано с някои тестове в университета в Ню Делхи от медицински екип. Резултатите доказват, че възпаленията и подуването от тежките метали в организма имат прилики с ревматоиден артрит.

Кориандърът съдържа много минерали като калий, калций, магнезий, желязо, витамини В и К. Кориандър, както и много подправки, съдържа антиоксиданти , които могат да забавят или предотвратятразвалянето на храна, подправена с тази подправка. Установено е, че както листата така и семената, съдържат антиоксиданти, но листата са с по-силен ефект. Химикали, получени от листата на кориандър имат антибактериално действие срещу Салмонела Salmonella choleraesuis.

Българската народна медицина препоръчва кориандъра при болки в стомаха и червата, диария, кашлица, задух, повръщане, бронхит.

 

Как да използвате кориандър за изчистване на тежки метали от организма?

Можете да го използвате по два лесни начина. Можете лесно да го нарежете към ежедневната си храна или да си направите сок от кориандър. Кориандърът трябва да бъде свеж и органичен.

Рецепта за здравословна напитка с кориандър
Накълцайте половин връзка свеж органичен кориандър. Вземете чаша натурален ябълков сок. Добавете половин чаша вода и 1 чаена лъжичка  смлени кълнове. Разбийте в блендера.

2)Пречистване с Глухарче

 

Това прекрасно лечебно цвете наред с минералните соли съдържа важни  лековити и градивни вещества, които са много необходими при обмяната на веществата.

При хронични възпаления на черния дроб е препоръчително да се консумира ежедневно от 6 до 7  пресни дръжки. Помага при жълтеница и заболявания на далака.

При диабет се провежда двуседмичен курс на лечение, като се приемат по 10 свежи стъбълца на ден. Всеки ден се късат заедно с цветовете. Измиват се, отстраняват се цветните кошнички и суровите дръжки се сдъвкват бавно.

Лечението с глухарче помага за бързо възстановяване на жизнените сили не само при диабет.

Този метод се прилага при възпалителни процеси на черния дроб и жлъчката, при панкриатити. Благодарение на кръвопречистващото си действие жълтурчето помага при подагра и ревматизъм.

При възпаления на лимфни възли е хубаво да се приложи четири седмично приемане, на тези сочни дръжки, пак по 10 бройки на ден.

Корените, също са с много мощно лечебно влияние, отварата от тях пречиства кръвта, помага на храносмилателния тракт и действа пикочогонно.

Листата на билката ги познаваме, като рукула. Хапвайки ги на свежа салата с лимонов дресинг, вие помагате на организма да се събуди от зимната летаргия.

Така вкусно си правите пролетно пречистване.

Глухарче: Какво ще кажете да изпиете един здравословен чай от глухарче следобед? Това е едно от най-добрите растения за детоксикация на организма.

3) Хлорофил:

Хлорофил: най-мощното хранително вещество на планетата!

 

Хлорофилът е зеленият пигмент, който всяка растителна фотосинтезираща клетка съдържа. Растенията го използват, за да се възползват от силата на слънцето, да разделят водните молекули и да ги рекомбинират с въглероден диоксид, за да се акумулира енергия под формата на въглехидрати.

 

Хлорофилът е от изключително значение за здравето и поддържането на живота изобщо. Препоръчително е ежедневно да го приемаме чрез храната, а от друга стана от него зависи и производството на животворния кислород, който дишаме. Но ползите от хлорофила не се изчерпват с храната и кислорода… Според последни проучвания, най-мощното хранително вещество на планетата, което може да се открие в почти всяко растение, може напълно да трансформира човешкото здраве. И макар лечебните качества на хлорофила да са леко пренебрегвани през последните 70 години, холистичната медицина започва да ги преоткрива отново.

 

Хлорофилът и човешката кръв. По структура хлорофилът е много близък до структурата на хем-желязото, което позволява на кръвта да транспортира кислород. И хлорофилът, и хем-желязото имат специфична химична структура, известна като порфиринов пръстен. Разликата помежду им е, че в центъра на порфириновия пръстен на хлорофила централният атом е магнезий, а на хем-желязото – желязо.

анемия

Съществуват достатъчно научни доказателства, че редовният прием на храни, богати на хлорофил и/или на екстракт от хлорофил, значително допринася за увеличаване на червените кръвни клетки. Хлорофилът снабдява тялото с порфиринови пръстени, благодарение на което тялото по-лесно произвежда хем-желязото, необходимо за увеличаване броя на червените кръвни клетки. Но полезното въздействие на хлорофила върху здравето не се изчерпва и с това.

 

Една отдавна забравена глава в историята на хлорофила… През 1930 г. д-р Ханс Фишер печели Нобелова награда за картографиране на молекулярната структура на хем-желязото и изследванията си върху си хлорофила и синтеза на хемин – желязо-съдържащ порфирин или още по-точно – протопорфирин IX, съдържащ железен йон хем В. Откритията на д-р Фишер бързо завоюват вниманието на обществеността. Зъболекарите започват да забелязват, че децата, които използват пасти за зъби с хлорофил имат от 2 до 3 пъти по-добро дентално здраве [3] [4].  Специалистите по респираторни заболявания д-р Робърт Ридпат и д-р Карол Дейвис използват хлорофил в лечението на 1000 пациенти, отбелязвайки, че сред тях не е имало нито един случай, в който хлорофилът да не е подобрил здравето на дихателната система [5]. Много скоро след това хлорофилът се превръща в основен център на внимание от страна на медицината и обществото, но хлорофил манията от 1930 и 1940 година затихва с откриването на антибиотиците. Оттогава насам медицинските изследвания върху „вълшебния” зелен пигмент започват рязко да намаляват.

 

Независимо от всичко обаче, много интегративни лекари и учени се завръщат към хлорофила с още по-голям интерес.

 

Преоткриването на пречистващата сила на хлорофила. През 2005 г., група германски учени публикуват в издание Канцерогенеза (Carcinogenesis) изследване, според което хлорофилът има отлично влияние върху дебелото черво. Според изследователите хлорофилът блокира усвояването на специфична молекула в дебелото черво, благодарение на което стените на дебелото черво се поддържат гладки и здрави [6].

 

Изследване на специалисти от  Linus Pauling Institute открива, че както хлорофилът, така и неговият метаболит – хлорофилин, намаляват усвояването на т. нар. афлатоксини – опасни микотоксини, произвеждани от няколко вида гъбички от рода на аспергила. Тези гъбички растат върху зърнените култури, семената и плодовете на растения с високо съдържание на масла. Най-податливи на зараза с гъбичките са зърнените храни, съхранявани в условията на влажен и горещ климат. Афлатоксините са мощни хепатоканцерогени с ужасно въздействие най-вече върху черния дроб [7].

 

Хлорофилът има страхотно въздействие върху цялата храносмилателна система, което може да се сравни с „вътрешен душ”, тъй като пречиства червата както никое друго средство.

Според покойния д-р Бернард Йенсен, пионер на холистичното здраве и автор на книгата Chlorella, Gem of the Orient , хлорофилът е най-ефикасният пречистващ агент, познат на човечеството.

 

Хлорелата, бялата черница (Morus alba), пшеничната трева, люцерната и др., са едни от най-богатите на хлорофил растения.

Хлорофилът също може лесно да се намери в магазини за природни продукти. Той е отличен природен ресурс за грижа за черния дроб, детоксикация и укрепване на имунната система.

 

 

 

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *