Проф. Мермерски сензационно: Вижте как да свалите 10 кг за 20 дни! И още: 250 г диня на ден спасяват от инфаркт

Проф. Христо Мермерски е агробиолог с две докторски дисертации, бивш зам.-министър на земеделието. Специализирал е в Англия и Германия. Работил е 10 години във Вашингтон. Изнася лекции в САЩ, бил е съветник по науката, образованието и трансфера на технологии в Америка.

Автор е на 23 книги за здравословното хранене, преподава в наши и чужди университети.

Интервю на Мира Радева

– Много хора на морето се оплакват, че там вдигат високо кръвно, проф. Мермерски. Въпреки лекарствата?

Няма какво да се оплакват! Всички трябва да знаят, че ако не ходят с шапка на главата си, главоболието не им мърда. Това показва и че кръвното им започва да се качва от жегата. А като прибавим и факта, че яко си похапват пикантни мезета, включително и омразната ми вредна луканка, няма начин да не вдигнат кръвното.

– Значи има опасност от инфаркти и инсулти?

– Разбира се! Ако кръвното не се следи внимателно. Не е допустимо хипертоник да отиде на море, без да носи със себе си апарат за мерене на кръвно налягане. И незабавно да взима мерки, защото положението е повече от сериозно.

– Излиза, че претоплянето на организма е истинската причина за кризите?

– Да, благодарение на него се ускорява пулсът и кръвното налягане. Да не дава господ, горната му граница да наближи 220-240…Това вече е прединфарктно и прединсултно състояние. Но има случаи да стигне дори до 280…

– Читателка ни писа, че доктор в Слънчев бряг й взел 70 лв. само за да й измери кръвното. Има ли начин при нужда сами да се справим, без лекарска помощ?

– Пак ще повторя – трябва задължително на морето да се носи апарат за кръвно. Но сериозен, а не тези, които се слагат на китката на ръката. И да се следи – в момента, в който то тръгне към опасни граници, се затваряте в стаята и никакво излизане на слънце. Пускате климатика на температура 24-26 градуса или отивате под душа и се обливате с хладна вода. И започвате незабавно специална диета за сваляне на кръвното. Защото не всяко лекарство срещу високо кръвно действа на всеки. Но има една друга опасност, много по-голяма…

– Каква е тази опасност, г-н професоре?

– Тя се казва олинклузив или аз й викам „шведска маса”, на която всичко живо плюска като лудо. И подобно на тв измишльотините, като предаванията „Мама готви най-добре” и кулинариите на Ути Бъчваров, никой на шведските маси нищо не споменава за калориите. И човек се увлича – нали е на почивка, започва да поема 2-3 пъти повече калории, отколкото са му необходими. Ето така, с помощта на туристическата услуга олинклузив човек се превръща в едно прасе, което за 10-15 дни качва поне 10 кг. Просто само се яде и се пие алкохол, който също е опасен. Тогава става страшно, товари се целият организъм, товари се сърцето. Имам случаи на инфаркти, получени тъкмо заради олинклузив ядене на корем.

– Говори се, че вие сте автор на някаква вълшебна лечебна диета, г-н професоре?

Вече съм говорил за моя лек – едно твърдо сварено яйце се накисва в съд с оцет. Престоява в него 24 часа. Черупката му се напуква и пада сама. После се обелва ципата на яйцето и то се измива, посолява се и се изяжда. На 4-тия ден кръвното на пациента се нормализира напълно. Но има и друга проста

диета – хапнете си повече диня, пъпеши или праскови. Те имат алкална реакция и съдържат много калий, който действа диуретично. Минавайки на динена диета, човек първо се прочиства от токсините, от мръсотиите, натрупани в него от лошата храна и вода. И второ – понижава се кръвното налягане. Няма плод, който да не помага за това.

Май в случая динята е най-полезна?

– Точно така. Само 250 г диня осигуряват витамин С и витамин А за целия ден, 150 г пъпеш правят същото. Ограничение в количеството на динята няма, защото като изядете 2-3 резена, няма начин да не отидете в тоалетната. И точно тогава става тази реакция, при която калият заменя натриевия катион и се получават т.нар. диуретичен ефект. Така се изхвърля натриевата сол, която всъщност задържа водата в организма. И когато ядем много солено, примерно месо, освен че се товари организмът с храни, които увеличават вредните триглицериди, качват и холестерола.

– А бираджиите, които изпиват по 7-8 бири?

– Ами пълно самоубийство. Вместо да се наливат с бира, нека ядат плодове. Организмът има нужда от пречистване, тъй като на 1 клетка в него се падат по минимум 10 бактерии. А плодовете съдържат и много целулоза, която се явява като метла – почиства и бъбреците, и черния дроб.

– Отпуските на стотици хиляди българи все още предстоят. Има ли време да стопим някоя и друга тлъстина по снагата си, преди да се съблечем по бански?

– Има, и аз ще ви кажа моята рецепта за това. С един куршум – два заека. Първо: пречиства се организмът, и второ – сериозно се отслабва. Ето я: на всеки 2 часа – ядене, така че калориите, които се поемат, да са по-малко от тези, които се изразходват. За 20 дни се свалят 6-10 кг. Сутрин: салата от 5-6 неголеми настъргани моркова (може и зеле), към тях се прибавят 2 лъжици зехтин и лимонов сок. Това се изяжда до обяд на 4 приема, за да се свива стомахът и да не чувства глад. Обяд – от 13 до 15 часа – същото плюс 2 средно големи ябълки.

Вечерята е от 17 часа до 20 часа. Тя е салата, направена от един средно голям домат, 1 краставица, пресен лук, 2 с.л. зехтин и сол на вкус. На другия ден: 1 купичка кисело мляко с 2-3% масленост, най-добре марка „Мермерски”. Слага се една к.л. канела, 1 с.л. пектин, 1 с.л. мед и 30 капки прополисова тинктура. Разбърква се добре и се приема на час по 2 супени лъжици. Това е храната за целия ден. Но на всеки 3 часа се изяжда по една трета от средно голяма ябълка. Трети ден: 5 пъти дневно ще ядете постна зеленчукова супа от лук, моркови, картофи и олио. Четвъртият ден се повтаря същата диета плюс едно сварено яйце.

– Нищо не казахте за физическото натоварване?

– Без него не може. Както твърдят китайците – да се правят по 8888 крачки дневно. Японците пък настояват те да са поне 11 000. Крачкомери се продават навсякъде.

– Сдобрихте ли се с проф. Юлиан Вучков, с когото неотдавна кръстосахте словесни шпаги?

– Нямам време да воювам с никого, но се получи много грозна картина. Пред журналист дадох интервю и си позволих да кажа, че по някои неща не мога да се съглася с проф. Вучков. Че няма право да обижда и оскърбява хората. Не може да говори, че журналистката Мария Цънцарова грачела като грозна сврака или че актьорът Куркински бил слаб… Лично на мен той ми напомня на Карамитев. А нашият го направи на нищо… И хората се страхуват от Вучков да не го докоснат, защото става страшно. Просто написах материал в защита на тези, които той оскърбява.

– И в крайна сметка?

– Излезе още материал от него със същите епитети, което беше грозно и неприлично. Той ми се похвали, че напечатали 200 00 бройки и ги продали. Обиди ме тази комерсиалност. Но Вучков не ме интересува, ние с него нямаме нищо общо – нито по манталитет, нито по начин на мислене и на живот. А аз ходя из цялата страна във връзка с киселото мляко „Мермерски”, което може да се закваси и на село.

Това е единственото кисело мляко с пробиотици и пребиотици. Не се хваля, но няма никъде по света създадено такова уникално мляко, което да накара 7 бактерии в него да се обичат. Пробиотикът и пребиотикът ни избавят от натрупаните в организма ни токсини от лошата храна и лошия въздух. Всяка една от тези бактерии има уникални качества, те буквално изяждат лошия холестерол. Това ме вълнува, а не Вучков.

Снимка: ПИК        Автор: ПИК

Facebook коментар
(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *