Тихият убиец: СЛЕД ТОВА никога няма да сушите дрехи на радиатора!

Сушенето на дрехи в домовете повишава нивото на влагата с 30 на сто и е свързано с повишен риск от астма и алергии, които са особено опасни за най-малките и създава идеални условия за размножаване на плесенни спори. Тези спори могат да причинят инфекции на белите дробове, предупреждават лекарите.

През есента и зимните месеци повечето хора сушат дрехите си на радиаторите.

Въпреки че това е относително бързо решение, изобщо не е добра идея и води до редица здравословни проблеми. А именно, сушенето на дрехи върху радиатора води до изпаряване на омекотители и детергенти и това повишава риска от алергия.

Професор Денинг казва: “Една пералня с мокро пране съдържа почти два литра вода, която се освобождава в стаята. Повечето от нас са или имунизиран срещу гъбички, които растат в тези влажни условия, или имунната система е достатъчно здрава да се бори с инфекцията.

“Но за страдащите от астма тя може да доведе до кашлица и хрипове и при хора със слаби или повредени имунни системи, гъбичките могат да причинят белодробна аспергилоза – състояние, което може да причини непоправимо увреждане на белите дробове и синусите. Моят съвет е мокрото пране да се простира навън, в сушилна машина или в добре проветрено закрито пространство далеч от спални и жилищни площи. ”

Винаги трябва да поддържате купа, пълна с вода близо до радиатора . В този случай въздухът никога няма да изсъхне. Когато въздухът изсъхва, това се отразява отрицателно на дихателните пътища. Лигавиците стават сухи и след това те привличат алергени, които причиняват различни инфекции. Симптомите на инфекцията са многобройни: кашлица, хронична умора, дразнене на очите, кожата и гърлото, главоболие или гадене.

Източник: За Жената

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *