Това е причината, поради която дават желатин на болните хора в болниците: Когато разберете, ще се изненадате

Преди да започнем с тази статия, бихме искали да Ви задам един прост въпрос – знаете ли какво е желатин?

Ето какво трябва да знаете – желатинът до голяма степен се състои от аминокиселини глицин и пролин, които много хора не консумират в достатъчни количества, тъй като те се намират в костите, влакнестите тъкани и органи на животните. Тези аминокиселини са ни необходими не само за хубави кожа, коса и нокти, но за оптимално добра функция на имунната система и регулиране на теглото! Глицинът, който съставлява около 1/3 от аминокиселините в желатина на прах е противовъзпалително и доказателства се установили, че той може да помогне на скоростта на зарастване на раните.

Глицинът в желатина също може да помогне за подобряване на съня като лекота и качество.

Защо в болниците дават желатин/желе на болните хора?

Ами, отговорът е, че той се счита за “бистра течност” прост като вода, чай, сок, бульон и др. Болниците го използват, защото стомасите на хората, които се възстановяват не могат да се справя с всички храни и желатинът е една от най-лесните храни за тялото, която много лесно се смила от стомаха.

Болните трябва да приемат и калории, по начин, който няма да предизвика дистрес. Желето е чудесен начин да се приемат необходимите калории, тъй като има високо съдържание на захар. Също така е лесно смилаемо и като нещо лесно за храносмилане е от съществено значение, ако вие сте в процес на възстановяване.

Желатинът ще повиши секрецията на стомашна киселина и възстановяването на здравата лигавица на стомаха, подобрявайки по този начин целостта на чревната и храносмилателната сила. В днешно време, нарушена чревна бариера и ниска стомашна киселина са двата най-често срещаните проблеми с храносмилането.

Желатинът има способността да запази течност в храносмилателния тракт, абсорбира вода и насърчава здравословното ходене до тоалетна и добрия чревен транзит.

Източник: За Жената

Facebook коментар
Сподели