10 проблеми, които бананите могат да решат по-добре, отколкото хапчета

Наскоро беше разкрито, че има проблеми, които бананите могат да решат по-добре от хапчета. Яденето на банани е не само вкусно, но и в действителност е от жизненоважно значение за нашето здраве. Те съдържат витамини, протеини и много други хранителни вещества в обилно количество, като тиамин, рибофлавин, ниацин и фолиева киселина, която е основен източник на енергия в бананите.

При последните проучвания се е установило, че яденето на банани, не е само добре за здравето, но това в действителност помага за увеличаване на красотата. Те увеличават силата на тялото, както и помагат на жените да се справят по-лесно с проблемите по време на цикъл. Тъй като те съдържат много фибри могат да ни спасят от много болести.

10 проблеми, които бананите решават по-добре от хапчета

  • 1. Бананите са много добър източник на енергия, тъй като дават енергия веднага след ядене, поради това много от спортистите консумират доста банани.
  • 2. Бананите са много полезни за намаляване на стреса, те съдържат аминокиселината триптофан, която ни поддържа настроението и ни прави щастливи. Те също съдържат калий и магнезий и поради това държат депресията далеч.
  • 3. Бананите имат ползи за здравето на сърцето, особено за хора, които имат високо кръвно налягане, тъй като те съдържат високо съдържание на калий и малко сол.
  • 4. Яденето на един банан дневно с мляко, увеличава силата на паметта ни. 5. Бананите са също полезни за хора с анемия, тъй като те съдържат много желязо, което увеличава нивото на хемоглобина в кръвта ни.
  • 6. Бананите също помагат на тялото ни да запази баланса на хормоните ни.
  • 7. Бананите запазват нивото на кръвна захар при бременни жени, което намаля сутрешното гадене.
  • 8. Поради високата си хранителна стойност бананите контролират нашата киселинност. Бананите правят слой от лубрикант в стомаха, който намаля причината за язви в тялото.
  • 9. Бананите съдържат витамини които подържат нивото на кръвната захар под контрол.
  • 10. Те са добър източник на фибри, поради това яденето на банан сутрин облекчава запек. Така че яжте банани всеки ден, за да държите заболяванията далеч и да сте енергични.

Автор: Pila

Източник: http://blogs.naturalnews.com/10-problems-bananas-resolve-better-pills/

Facebook коментар
(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial