5 неща, които Не трябва да ядем на вечеря

Ок, знаем, че когато си готвим вкъщи избираме всички съставки, които да използваме, и си приготвяме каквото ни се хапва или отговаря на хранителния ни режим. Но честно казано, в разгара на лятото колко ли често се прибираме, за да вечеряме у дома? Нали! Рядко е.

Когато вечеряте навън е малко трудно да спазвате диетата си, но има няколко сериозни неща, които трябва да опитате да избягвате.

Салати с богат дресинг

Не салатите. А дресинга. Това че някъде поръчвате салата, която познавате, не означава, че съставките в дресинга ще бъдат същите. Салатните сосове са най-богатите на скрити калории, като в същото време са и най-изкусителни, защото всички си мислим „какво толкова, салата“. Не се отказвате от салатата, но изберете такава, която ще овкусите с лимон, зехтин и балсамико. Така ще имате хубави вкус, без да зареждате тялото си с калорийна бомба.

Всичко хрупкаво

Научете се да четете между редовете на менюто. Всичко, което е описано като хрупкаво, е пържено или с галета/брашно. Този начин на приготвяне просто неутрализира схващането, че се храните по план – хапвате месо, например. Думите, които трябва да търсите, са варено, задушено, на грил.

Кошницата с хлебчета

Със сигурност някой ще си поръча хляб. Или пък пърленки. Пърленки с кашкава и чесън. Обожаваме ги! Уви, те са си хляб, който се стараете да не ядете, нали. И най-често се получава така, че хлебчетата пристигат първи и започваме да чупим залъци още преди да дойде основното ядене. Така рискувате обаче да се натъпчете с въглехидрати. За да сте сигурни, че няма да се случи, помолете да ви донесат хляба заедно с храната.

Коктейлите

Ох, да, обичаме ги. Но истината е, че са пълни със захар, което ги прави екстремно неподходящи за консумиране по време на диета. И алкохолът изобщо! Пийнете чаша бяло вино или розе – супер подходящи са за лятото, а и ще ограничите приема на излишни калории.

Другата храна на масата

Много е лесно да се изкушиш да хапнеш от това, което другите са си поръчали. А и някак винаги чуждото е най-хубавото, та така и с храната – най-вкусна изглежда тази на другарчето. Но ако сте твърдо решени да се научите да се храните здравословно или да свалите излишните килограми, не посягайте към това, което хапва компанията ви. Вие може и да сте си преценили вашата поръчка според диетата, но те едва ли са се съобразили с вас.

Източник: beu.bg

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *